Žena je 100 dana nosila istu crnu haljinu: Posle ovoga donela je važnu odluku

10.01.2021

10:50 >> 09:57

0

Izazov je inicirala jedna modna kuća, a iza njega stoji bitna poruka

Žena je 100 dana nosila istu crnu haljinu: Posle ovoga donela je važnu odluku
Copyright Printscreen/Instagram

Za žene važi pravilo da nemaju šta da obuku i kad im je pun ormar. Ipak, jedna dama iz Velike Britanije nema ovih problema jer je punih 100 dana nosila istu crnu haljinu.

Sara Robins Koul je svoju lepršavu kreaciju dugih rukava dužine do kolena nosila u svim prilikama – na posao, u šetnju, po kući, na porodične ručkove…
Punih 100 dana je nije skidala osim kada spava. A sve to zbog jednog izazova. Naime, Sara je bila jedna od 250 žena koje su prihvatile 100-dnevni izazov koji je inicirala jedna dizajnerska kuća. A sve to zbog brze mode koja loše utiče na ekologiju.

-Prvi put sam videla izazov na društvenim mrežama i pomislila zašto da ne – rekla je ona za britanske medije.

Pravila izazova bila su sledeća: učesnice smeju da peru i suše haljinu preko noći, ali kada su budne – moraju da je nose. Svako ko je uspešno izvršio izazov osvojio je bon od 100 dolara.
Na svom Instagramu Sara je počela da objavljuje različite modne kombinacije sa haljinom, a ne samo da joj nije dosadila, već joj je i podigla samopouzdanje.

-Ranije sam stalno mislila da me svi gledaju i da primećuju šta sam obukla. Sada znam da nije tako – zaključila je.

Interesantno je to što je njoj ovaj izazov potpuno promenio pogled na život i odevanje. Zapravo, toliko joj se dopalo da je odlučila da ne kupuje novu odeću.
-Shvatila sam da mi nošenje jedne te iste haljine nije oduzelo ništa u životu. Neću više da kupujem novu odeću, a ako mi treba nešto svečano, samo ću da zavirim u svoj ormar i da izvučem haljine koje tamo stoje još od 1992. godine – rekla je.

Sara je inače, univerzitetska i crkvena pomoćnica, a za ovu svoju avanturu u šali kaže da joj je pomogla da svoj posao shvata ozbiljnije, pa čak i da je sad počela da liči na časne sestre.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike