Svaka čast prvim damama, ali njegove rukavice su zvezde inauguracije: Berni Sanders postao mim koji zabavlja milione

22.01.2021

19:10 >> 08:35

0

Neobičan i po standardima Amerikanaca, pokupio svu pažnju tviteraša

Svaka čast prvim damama, ali njegove rukavice su zvezde inauguracije: Berni Sanders postao mim koji zabavlja milione
Copyright Profimedia

On je senator Vermonta i neko čija pojava se uvek komentariše. Čak i za američke pojmove, on je vrlo neobičan političar. Tako je svojim izgledom na inauguraciji 46. predsednika SAD Džoa Bajdena, Berni Sanders usijao društvene mreže. Njegov stil, stav i izraz lica postali su mim.

Za početak svi su najviše komentarisali njegove rukavice. Sem izgleda koji se ističe, rukavice imaju još bolju foru. Zapravo su napravljene od prenamenjene, već korišćene vune (za jedan stari džemper) i recikliranih plastičnih boca. A za senatora ih je izradila Džen Elis, učiteljica iz Vermonta.

Jedna od Sandersovih fotografija, na kojoj deluje kao da spava, iskorišćena je za mimove koji se sada poput požara šire internetom.

I tu nije kraj. Sajt Highsnobiety napravio je foru – “ukradite izgled Bernija Sandersa sa inauguracije,” pod uslovom da se, kako su ga nazvali, demokratsko-socijalistički kralj, odluči za luksuzni modni konzumerizam.

Čisto sumnjamo da on na sebi ima 2.000 dolara, koliko ugrubo iznosi ova modna preporuka, ali da je privukao toliko pažnje na sebe, bukvalno ne radeći ništa, stvarno je fascinantno.

Na kraju je i sam Sanders prokomentarisao svoj izgled na inauguraciji.

-Mi se u Vermontu oblačimo toplo jer znamo ponešto o hladnoći. Ne zanima nas da budemo moderni. Želimo da se ugrejemo. I to sam i uradio – izjavio je on, a preneo Guardian.

Pročitajte još

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike