Tajna isprepletanih slova C: Zašto princeza Dajana nije nosila "Šanel?"

08.02.2021

15:20 >> 10:01

0

Celu priču pokrenuo je kostim koji za film Spensers nosi glumica Kristen Stjuart koja tumači lik princeze Dajane

Tajna isprepletanih slova C: Zašto princeza Dajana nije nosila "Šanel?"
Copyright Princeza Dajana Profimedia

Njen modni uticaj ne jenjava ni posle smrti. O stilu princeze Dajane uvek se piše i govori, a posebno zbog filmova i serija koje se poslednjih meseci bave njenim likom i delom.

Često je promovisala britanske dizajnere, a obožavala je i odeću s inostranim potpisom, pa je rado nosila brendove kao što su “Versače” i “Moskino.” Kad je prošle nedelje na društvenim mrežama osvanula prva fotografija Kristen Strjuart u ulozi pokojne princeze Dajane, koju glumi u nadolazećem filmu “Spenser”, mnoge je obožavatelje lejdi Di privukao izbor kostima.

Na fotografiji Kristen nosi crveni vintidž kaput modne kuće “Šanel” i crni šešir s tilom, a taj stajling je omaž na onaj koji je princeza Dajana nosila na božićnoj misi 1993. godine, u doba kad je razmišljala o razvodu od princa Čarlsa.

Kristen Stjuart, koja u fimu glumi Dajanu u tom ključnom razdoblju, ambasadorka je modne kuće “Šanel,” pa ne čudi što je kostimografkinja filma “zavirila” u arhivu te slavne modne kuće kako bi pronašla crveni kaput upravo iz tog perioda.

Ipak, fanovi koji pomno prate sve u vezi pokojne princeze primetili su kako je “Šanel” neobičan izbor iz dva razloga – Dajanin kaput na misi nije bio “Šanel,” a ona je imala izuzetno komplikovan odnos s tom kućom i to iz ličnih razloga.

Za sve je kriva ljubomora

Iako su joj se dopadali modeli koje je dizajnirao legendarni Karl Lagerfild, nije joj se dopadao – logo.

U snimljenim intervjuima koji se mogu čuti u dokumentarcu “Diana: In Her Own Words”, koji su dostupni na Netfliksu, Dajana se, između ostalog, prisećala kako je jednog dana ugledala manžetne u obliku duplog slova C (logotop kuće Šanel) na rukavima svog supruga, princa Čarlsa.

“Pitala sam ga – To si dobio od Kamile, zar ne? On je odgovorio – Da, u čemu je problem? To je samo poklon od prijateljice. Oh, kako smo se tada posvađali. Ljubomora, čista ljubomora. I bila je dobra ideja, to sa dva C, no ne tako pametna – ispričala je Dajana.

Princeza Dajana i princ Čarls Profimedia

U isprepletenim slovima C, koje označavaju prva slova imena i prezimena Koko Šanel, Kamila i Čarls prepoznali su prva slova svojih imena, ali Dajani se to nije svidelo, i zato joj je brend Šanel bio – odbojan.

Kako piše britanski Telegraf, više je Dajaninih modnih saradnika izjavilo kako je Dajana govorila da ne želi da nosi logo kuće” Šanel.”

-To su Kamila i Čarls, znaš? – rekla je jednom svom stilisti.

Ipak, posle nekog vremena, kad se njen razvod priveo kraju i ona se raskravila, te za jednu posetu Parizu 1997. godine ponela crveni dugački kaput kuće “Šanel” kako bi odala počast francuskim dizajnerima. Kasnije je nosila i pastelne kostime sa logom od kojeg joj se ranije stezalo srce.

Pročitajte još

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike