Ako vam je dosta kućne mode: Ovih 10 šik haljina obeležiće proleće/leto 2021.

19.02.2021

19:20 >> 20:10

0

Autor: Z. A.

Lepršavo, romantično i šareno

Ako vam je dosta kućne mode: Ovih 10 šik haljina obeležiće proleće/leto 2021.
Copyright Instagram: charlotte_crossley_pro/ ninasandbech

Za nama je godina u kojoj su trenerke, helanke i duksevi bili najprodavaniji odevni komadi, pa iako vam se učinilo da su haljine pale u zaborav, nije baš tako. Sigurno u ormanu imate bar jednu koja nestrpljivo čeka da je odenete, a pogledajte kakvu bi trebalo da pripremite i da budete šik kad grane sunce.

Da, nadamo se da nam uskoro neće biti potrebna samo odeća za po kući i do prodavnice.

Modni dizajneri (optimistično) pripremali su nove modele od kojih zastaje dah.

Puf rukavi, ekstravagantni krojevi, intenzivne boje… neki trendovi daju novu šansu onim prošlogodišnjim, neki su bezvremeni, a neki tek viđeni. Biće ovo jedno dugo leto u kojem ćemo morati da nadoknadimo propušteno, pa pripremite bar jednu šik upadljivu haljinu.

1. Romantična haljina

Slojeviti til, božanstvene forme i raskošne boje, ovaj trend je oduvek bio bajkovit, zbog čega ga je teško nadmašiti.

2. Slip haljina

Da li će biti moguće da se ikada ponovo osećamo zanosno i seksi? Jacquemus kaže da, i to sa ovom slip haljinom.

3. Haljina sa puf rukavima

Taman kad smo mu rekli zbogom, Bridgerton ga je vratio na velika vrata. To više nisu samo puf, već balon rukavi, nalik onima koje je u kolekciji proleće/leto 2021. predstavio Loewe.

4. Šareni deseni

Razigrano, cvetno, apstraktno, kaže Valentino, a mi bismo na to dodali i karirano, tufnasto, kombinovano. Vedro raspoloženje i široki osmeh se podrazumevaju kao najpoželjniji aksesoari.

5. Haljina sa kragnom

Ovaj retro momenat odavno nosimo na bluzama, međutim, sada je vreme za preokret. U spoju sa pastelnim bojama i nežnim printovima, kragna na haljinama izgleda neodoljivo.

6. Pink haljina

Nijedna boja u kolekcijama za proleće/leto 2021. nije zastupljena više od ružičaste. Haljina Roksande Ilinčić u ovoj nijansi bila je jedna od najupečatljivijih na septembarskom London Fashion Weeku, a londonski brend Molly Goddard jedan je od najzapaženijih na društvenim mrežama, i to upravo zbog jarkih boja. Pronađite svoju šik verziju!

7. Haljina sa otvorenim leđima

U jednom trenutku 2020. godine izrez je postao sve i svuda – od laktova i ramena, do dekoltea. Ipak, na kraju se sve svelo na bezvremeni trend – izrez na leđima. Idealan je za svečane haljine, ali i one letnje, za plažu.

8. Providna haljina

U zavisnosti od kroja i boje, providna haljina može da se kombinuje na sto načina – sa postavom, bez postave, ili kao dodatni sloj preko odevne kombinacije.

9. Kratka bež haljina

Ako nas je nečemu naučila 2020. godina, to je da je život prekratak da bi nas u uživanju i oblačenju kočile različite nesigurnosti (i kompleksi). Budite hrabre, odvažne i ponosne na svoju siluetu, i ne dozvolite da vam iko nameće šta je (ne)prikladno. Mini-haljina asocira na devedesete, a model koji je predstavio Jacquemus oličenje je seksepila.

10. Vunena haljina

Vunena haljina je must-have sve dok nam toplo proleće ne zakuca na vrata.

možda će vas i ovo zanimati

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: elle.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike