Najzapaženiji stajling „Zlatnog globusa“: Anja Tejlor-Džoj blistala u „Diorovoj“ smaragdnozelenoj haljini rađenoj 300 sati

03.03.2021

13:55 >> 15:44

0

Autor: Z. A.

Glumica je nosila Tiffani nakit vredan milon dolara

Najzapaženiji stajling „Zlatnog globusa“: Anja Tejlor-Džoj blistala u „Diorovoj“ smaragdnozelenoj haljini rađenoj 300 sati
Copyright Instagram: anyataylorjoy

„Netfliksova“ hit serija koju su gotovo svi pratili „Damin gambit“ osvojila je nagradu u kategoriji serija sa ograničenim trajanjem, a glavna glumica Anja Tejlor-Džoj zablistala je u smaragdnozelenoj toaleti modne kuće „Dior“.

Zapravo, pre nekoliko večeri na dodeli nagrada „Zlatni globus“ Anja Tejlor-Džoj privukla je pažnju interneta svojom smaragdnozelenom „Diorovom“ haljinom.
Upečatljiv izgled bio je slavljenički. Ova 24-godišnja glumica osvojila je „Zlatni globus“ za najbolju glumicu za ulogu Bet Harmon, šahovskog vunderkinda, u seriji „Damin gambit“ (koja je pobedila i u kategoriji najbolja ograničena serija).

Za ovaj fantastični stajling, Tejlor-Džoj je sarađivala sa stilistom Loom Roučom i kreativnom direktorom „Diora“ Marijom Gracijom Čiuri na realizaciji upečatljive zelene haljine od lureksa i pratećeg plašta. Glamurozna haljina imala je drapirano poprsje kako bi dočarala bombu iz 70-ih. Ravna platinasta kosa Tejlor-Džoj sa dubokim bočnim razdeljkom takođe je doprinela retro auri.
Na izradi haljine radilo je troje ljudi 300 sati.

Da bi upotpunila izgled, Tejlor-Džoj je nosila nakit „Tiffani & Co.“ vredan više od milion dolara, uključujući minđuše sa 18-karatnim dijamantima.

 

Ideja za haljinu potekla je od Rouča, koji je želeo da vrati glamur crvenog tepiha nakon godinu dana trenerki. „Svima nedostaje taj deo; svima nedostaju crveni tepih, haljine i nakit ”, rekao je za „Vogue“. „Svi čeznemo za tim.“ Njegov omiljeni deo „zaista glamuroznog, a ujedno i stvarno seksi“ izgleda jeste zelena boja.

Za Tejlor-Džoj boja joj je takođe bila značajna jer je odražavala oba lika za koje je bila nominovana: Bet u „Daminom gambitu“ i Ema u filmu „Ema“. „Bukvalno sam opsednuta celim izgledom i tako sam zahvalna na njemu. Osećala sam se moćno i zaista mi se svidelo to što je bila zelena, jer je boja bila važna za Bet, Emu i mene samu“, piše ona. „Moj stilista, Lo Rouč i ja smo vrlo blisko sarađivali sa Marijom Gracijom Kiuri i njenim timom. Želeli smo da ovo bude poseban trenutak i da haljina prenese simboliku do koje nam je bilo toliko stalo.“

možda će vas i ovo zanimati

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike