"Šanelova" bajka u živopisnom zamku Šenonso oživela duh Katarine Mediči

06.12.2020

19:05 >> 16:23

0

Autor: K. Obradović

Poznati brend predstavio kolekciju za sledeću jesen, među zvanicama samo jedna poznata glumica

"Šanelova" bajka u živopisnom zamku Šenonso oživela duh Katarine Mediči
Printscreen/Instagram

“Šanelova” tradicija i dalje živi. Iako je pandemija mnogo toga promenila, “Šanelov” kreativni direktor Virdžini Viard potrudila se da ovaj brend nastavi tamo gde je stao prethodne godine. Tradicionalno i ovog decembra prikazana je kolekcija “Metiers d’Art” i to na bajkovitom mestu, u prelepom zamku Šenonso.

Jedino što se razlikovalo ove godine je to što je modna kuća imala samo jednu osobu u publici, damu koja je brend ambasadror, čuvenu glumicu Kristin Stjuart.

Sedeći na klupi u jednom od dugačkih hodnika, Kristin je uživala u defileu. A modeli su se sjajno uklopili uz živopisni zamak iz 16. veka. Dvorac je bio dom Katarine Mediči, a kako svedoče istoričari dame su tada nosile somotne haljine sa ivicama opšivenim biserima, sa okićenim čipkanim okovratnicima, najčešće bele i crne. A sve to oživelo je kroz ovu kolekciju.

Profimedia

I za aksesoar, poigrali su se biserima i somotom, a interesantno je i to što je “Šanelovo” “C,” bio i monogram Medičijeve.

Sa ovom renesansnom temom, oživeli su i ideju da moda i dalje može biti fantazija, način za bekstvo iz ove trenutno sumorne svakodnevnice.

Pogledajte neke od modela sa Šanelove “Métiers d’Art” kolekcije za sledeću 2021. godinu.

Saznaj više:

Nestašna haljina kraljice Leticije nije pokvarila modni utisak

Svi žele kapute koje Nikol Kidman nosi u hit seriji „Slom“

 

 

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti