Kraljevska pojava Kejt Midlton: Kakva je simbolika nakita koji je nosila na sahrani princa Filipa

18.04.2021

15:50 >> 16:50

0

Ogrlicu i minđuše koje je pozajmila iz kraljevske riznice imaju sentimentalnu vrednost i simbol su podrške kraljici Elizabeti II

Kraljevska pojava Kejt Midlton: Kakva je simbolika nakita koji je nosila na sahrani princa Filipa
Copyright Tanjug/Chris Jackson/Pool via AP)

Tokom jučerašnje sahrane Princa Filipa koji je preminuo u 100. godini sve oči bile su uprte u članove britanske kraljevske porodice. A od njenog pojavljivanja, ne prestaje da se priča o modnom odabiru Kejt Midlton za ovu tužnu priliku.

Supruga princa Vilijama i buduća kraljica ponela je crnu haljinu dizajnerke Ketrin Voker, koja je često oblači za javne događaje. Svoj izgled upotpunila je fascinatorom sa crnom mrežicom, kao i dijamantskom ogrlicom i minđušama.

Dok su fanovi vojvotkinje širom sveta oduševljeni njenim izborom, hroničari kraljevske porodice u izboru nakita vide čin podrške kraljici Elizabeti. Naime, ogrlicu koju je nosila Kejt, kraljica je dobila na poklon baš kada se udavala za princa Filipa sa kojim je u braku bila 73 godine.

A minđuše, takođe, imaju bogatu porodičnu istoriju. Kejt ih je dobila na poklon od kraljice Elizabete, a često ih je nosila na važnim događajima ranije, uključujući i rođenje svoje ćerke, princeze Šarlot.

Takođe, bilo je onih koji su se setili da je isti set jednom prilikom ponela i pokojna Dajana, princeza od Velsa.

-Ovako izgleda žena koja se svesno udala za budućeg kralja i priprema se za sve što taj izazov nosi. Dostojanstveno i skromno – komentarisali su na mrežama fanovi vojvotkinje.

Ako je Kejt i izgubila na popularnosti posle priznanja Megan Markl u intervjuu kod Opre da ju je rasplakala, ovom prilikom vojvotkinja od Kembridža ponovo je popravila svoj imidž u javnosti.

Tanjug/Chris Jackson/Pool via AP)

pročitajte još

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike