Sa 93 godine je ikona stila i najstariji profesionalni model na svetu

19.04.2021

15:50 >> 17:13

0

Postala je model posle Drugog svetskog rata, a danas savetuje mlade kako da se obuku shodno prilici

Sa 93 godine je ikona stila i najstariji profesionalni model na svetu
Copyright Profimedia

Postoje ljudi čija je životna energija zaista vredna divljenja. Među njima je i najstariji profesionalni model na svetu. Defni Self 1. jula puni 93 godine i, kako kaže, ne namerava da ode u penziju.

Modnim pistama je počela da šeta posle Drugog svetskog rata, kada je pobedila na lokalnom takmičenju za devojku s naslovne strane. Ubrzo se pridružila agenciji Gabi Jang u Londonu, gde je završila školovanje za manekenku.

Rodila se u Londonu 1928. godine, a tokom karijere je bila umetnički i komercijalni model, pojavljujući se jednako uspešno u reklamnim kampanjama za garderobu i za džin. Bila je u braku sa pozorišnim i televizijskim producentom Džimom Smitom. Kada se povukla iz modeling industrije preselila se u Hertfordšir, gde i danas živi, da bi se posvetila vaspitavanju i podizanju njihovo troje dece. Kada je njen suprug preminuo posle duge bolesti, neočekivano je, u sedamdesetim godinama, ponovo otkrivena od strane modne i kozmetičke industrije. Od tada neprekidno radi. Svoju izvanrednu životnu priču otkrila je u svojim memoarima “The Way We Wore”.

Njene savete o modi svi rado slušaju, pa i devojke od 20 godina. Dafni na Instagramu prati više od 62.000 ljudi. Koja je tajna njene vitalnosti? Pa možda u tome što i u desetoj deceniji ima želju da proba nove stvari u životu. Tako je nedavno ispunila svoju davnašnju želju da sedne za bubnjeve.

Tokom pandemije nije bilo snmanja, a modna ikona se nije dosađivala. Davala je savete mlađim damama kako da imaju adekvatnu odevnu kombinaciju za svaku priliku. Dafne ističe da je na njen stil značajno uticala njena majka.

– Moja majka je uvek bila veoma elegantna. Sama mi je šila mnogo odeće i pobrinula se da uvek izgledam najbolje. U to doba uvek je postojala haljina za svaku priliku, bilo da se ide u crkvu, na zabavu, na jahanje, u kupovinu ili samo da se vreme provodi kod kuće. Mislim da se stvari nisu mnogo promenile ni danas. Naježim se kad vidim devojke, lepe i mlade, kako u zarozanim trenerkama izlaze iz kuće. To je nedopustivo. Svaka žena treba da bude uredna i sređena kao da to čini poslednji put – smatra Dafni.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike