Dodela Oskara nije uvek glamurozna: Na ovih pet kreacija mnogi se još uvek zgražavaju

24.04.2021

19:19 >> 20:04

0

Autor: Z. A.

I dalje su zabavne

Dodela Oskara nije uvek glamurozna: Na ovih pet kreacija mnogi se još uvek zgražavaju
Profimedia

Još jedna dodela Oskara je pred nama, još jedno holivudsko bleštavilo i glamur. Ali osim uspešnih kreacija od kojih zastaje dah, uvek se provuče i poneki totalni modni promašaj koji nas zabavi, a takvih primera ima u istoriji najslavnijeg crvenog tepiha

Osim filmskih ostvarenja, dodela Oskara u fokus stavlja i crveni tepih na kojem, moramo priznati, i nije baš uvek tako sve glamurozno. Uz sasvim promašena i neshvaćena izdanja svečanih haljina i toaleta, ova manifestacija pokazuje i drugo lice sjajne medalje. Nasuprot prefinjenosti i gracioznosti na najslavnijem crvenom tepihu, neke dame su se pojavile u kreacijama o kojima će se iz ne baš tako dobrih razloga još dugo pričati.

Ali na propale modne izlete mogli bismo gledati kao na simpatično osveženje u holivudskom perfekcionizmu koje daje jednu dozu ljudskosti i opuštenosti zadanom bleštavilu.
Pored vratima nam je 93. dodela Oskara, a ova manifestacija je iznedrila ove neobične kreacije.

Pet najgorih haljina sa dodele Oskara su:

Dodela 1989: Nezaboravni gaf Demi Mur

Instagram: demimoor

Biciklističke helanke bile su veliki hit na prelasku u devedesete, ali nikako i dobra ideja za glamurozni crveni tepih. Kreacija Demi Moore je uključivala dugi šlep i gornji deo u obliku korseta i zaslužila da bude uvrštena među najgore haljine koje su prošetane crvenim tepihom.

Dodela 1995: Lizi Gardiner u zlatu koje to nije

View this post on Instagram

A post shared by The Academy (@theacademy)

Lizi Gardiner se 1995. okitila zlatnim kipom, koji je u njenoj ruci sasvim pao u drugi plan zahvaljujući neobičnoj zlatnoj opravi. Nagrađena za kostimografiju za film „The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert“, ona je obukla jednu od haljina originalno namenjenu za potrebe filma – izrađenu od 254 zlatne „American Express“ kartice. I dospela u fokus javnosti i modnih kritičara.

Dodela 2001: Bjork je uspešno šokirala modni svet

Prošlo je 20 godina od labud haljine u kojoj se na jednoj od dodela Oskara pojavila islandska muzičarka i glumica Bjork, a čini se kako se neki još nisu opravili od šoka. Krajnje neobičnu kreaciju potpisuje makedonski dizajner Marjan Pejoski. Mnogi su je odmah svrstali među najgore haljine Oskara ikad.

Dodela 2004: Uma Turman u neshvaćenoj varijanti narodne nošnje

Profimedia

Kada je birala haljinu Christiana Lacroixa, neobičnog i pomalo provokativnog francuskog dizajnera, Uma Turman je verovatno htela zablistati malo dramatičnijim lookom na dodeli Oskara 2004. Ipak, čini se kako je ipak prevagnula na tamniju stranu modne istorije crvenog tepiha te godine, ali i svih vremena.

Dodela 2020: Haljina Kristen Vig podstakla zločestu inspiraciju

Profimedia

Kristen Vig, koja svojim smislom za humor neretko zabavlja publiku, nasmejala je sve kada je odabrala za dodelu Oskare 2020 izabrala crvenu Valentino haljinu: na društvenim mrežama  poznatu kao ‘vagina’, odnosno ‘lazanja’ haljina.

možda će vas i ovo zanimati

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam