Prepoznajte preljubnika po ovom komadu garderobe

05.05.2021

12:50 >> 09:37

0

Naučnici utvrdili kakvu odeću nose preljubnici, kao i to da li su ženama privlačniji napadno obučeni muškarci

Prepoznajte preljubnika po ovom komadu garderobe
Copyright Profimedia

Kada u vezi nešto krene naopako ili partner počne sumnjivo da se ponaša, uglavnom svi pomisle da je “prste umešala” treća osoba. Onda se sumnjičava strana koristi, ne tako pohvalnim, metodama kao što je proveravanje mobilnog telefona. Ipak, naučnici su utvrdili lakši način da otkrijete da li je muškarac sklon prevari.

Najnovija studija koja stiže sa Univerziteta Mičigen, a koja je objavljena u časopisu “Personality and Social Psychology Bulletin” otkriva da je dovoljno samo da pogledate odeću svog partnera.

Psiholozi iz Mičigena utvrdili su da su muškarci koji nose odeću sa velikim oznakama brenda, majice sa kojih “vrišti” veliki logo, više skloni preljubama, odnosno da im je zavođenje važnije od svega, te da su pristalice i veza za jednu noć.

Profimedia

Takođe, ova studija, koju je predvodio psiholog Danijel Kruger, imala je još jedan cilja, a to je da utvrdi da li su muškarci koji nose napadnu odeću privlačniji ženama, ili oni koji zaista mogu da im obezbede stabilnu finansijsku budućnost.

Na temelju rezultata istraživači su zaključili da što je veći logo, to je veća istina da će muškarac biti preljubnik. Takvi muškarci su manje zainteresovani za dugotrajne romantične odnose. Slabije ih privlače žene koje žele ozbiljne veze na duge staze, u poređenju sa muškarcima koji nose majice na kojima je logo mali ili ga nema. Rezultati studije za žene koje su učestvovale nisu bili preveliko iznenađenje. Psiholozi upozoravaju da je ovaj predmet istraživanja kompleksan, pa se ovi rezultati moraju uzeti sa rezervom.

pročitajte još

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike