Obožavala ih je i Merilin: U haljini s jednim detaljem svaka dama imaće savršen dekolte

15.05.2021

14:20 >> 12:58

0

Autor: Z. A.

Još jedan retro trend se vraća

Obožavala ih je i Merilin: U haljini s jednim detaljem svaka dama imaće savršen dekolte
Copyright Profimedia

Ukoliko ste u potrazi s haljinom koja je u stanju učiniti vizuelna čuda po pitanju dekoltea, modeli s takozvanim balconette ovratnikom idealan su izbor, a na radost brojnih dama, ove sezone krase police brojnih dizajnerskih i high street prodavnica.

Balconette detalj u arhitekturi odnosi se na ukrasni element koji se postavlja na spoljnu fasadu zgrada u službi ograde ispred prozora, a u formi donjeg rublja predstavlja sve one modele grudnjaka sa skupljenom tkaninom do sredine prsa.

Balconette dizajn izreza na različitim modelima grudnjaka, topića i haljina ispunjava brojne funkcije. Pruža osećaj volumena manjim grudima, dok veće drži na mestu i pritom čini jednu od najdražih vrsta kroja dekoltea.

Ove godine balconette detalj viđamo na pregršt modela romantičnih haljina namenjenih aktuelnoj sezoni proleće/leto, a njihovom najvećom slavnom obožavateljkom u istoriji pokazala se slavna holivudska plavuša Merilin Monro, piše tportal.hr.

Haljine s balconette krojem dekoltea najčešće krasi detalj tankih naramenica, a njene verzije s kratkim, puf rukavima takođe su česte i zahvaljujući njima balconette kroj poprima kvadratni oblik.

Kao što će izvrsno pristajati damama s manjim grudima, haljine s balconette krojem dekoltea podjednako laskaju i damama s većim poprsjem, naglašavajući ga na ženstven i romantičan način.

Inspo Outfits

Detalj mašne po sredini balconette tipa izreza, osim dekorativne, ima i praktičnu funkciju skupljanja i regulisanja otvora dekoltea.

Inspo Outfits

Dužina haljina s balconette detaljem, kao i njeni uzorci, danas variraju, ali ono što je svim dostupnim modelima zajedničko jeste laskav dizajn dekoltea koji ga poboljšava i slavi, a u letnjim mesecima činiće odličnog stilskog partnera klasičnim espadrilama i trendovskim modelima sandala.

možda će vas i ovo zanimati

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike