Primećujete li nešto neobično na ovoj haljini? Nastala je iz bunta osamnaestogodišnje učenice, i to od potpuno neočekivanog materijala

15.12.2020

17:15 >> 15:38

0

Kreativna mlada dama sve je oduševila svojom kreacijom

Primećujete li nešto neobično na ovoj haljini? Nastala je iz bunta osamnaestogodišnje učenice, i to od potpuno neočekivanog materijala
Copyright Printscreen

Videli smo razne kreacije i instalacije, što od mesa, plastičnih kesa, novina i drugih materijala. A ovo nam je prvi put da vidimo i čujemo za haljinu od manga. I sve to zahvaljujući jednoj tinejdžerki.

Ne, ne mislimo na poznati modni brend, već na pravu haljinu od kore ovog voća.

Printscreen

Osamnaestogodišnja Džesika Kolins odrasla je na plantaži manga u Kvinslendu u Australiji.

Ljuta zbog toga što ogromne količine voća završe u otpadu svake godine, odlučila je da napravi haljinu od kore manga.

– Više od pet tona manga moramo da bacimo svake godine jer plodovi nisu po standardima supermarketa – počela je svoju priču, a onda i objasnila kako nastaje haljina: – Presečem mango i onda ga odnesem u tatin paročistač. Pokupim oprane ostatke, da bube i insekti ne bi pokušali da jedu voće. Onda ih sušim, sečem napola i ušivam.

Printscreen

Za svoju dugu haljinu u boji slonovače, ona je iskoristila oko 700 komada plodova manga, tačnije 1.400 delova. Ukupno je iskoristila 280 kilograma voća.

– Bilo mi je potrebno tri-četiri meseca da je završim. Svi su rekli da sam luda, a onda su bili prilično iznenađeni gotovim proizvodom.

Sama je dizajnirala haljinu i korset.

– Kora se sjajno uklopila jer je ravna i mala. Kada se osušila, imala je savršenu bisernu boju, pa sam odlučila da je ostavim takvu kakva jeste.

U ovoj neobičnoj kreaciji, teškoj oko pet kilograma, ona se pojavila na svojoj maturskoj večeri. Moramo priznati da je poslala bitnu poruku – iako neko voće ne izgleda savršeno, ono je jestivo i zdravo. A očigledno je sjajno i za haljinu.

Printscreen

Saznaj više:

U senci baobaba: Nedelja mode u Dakaru usred afričke stepe

Svi pričaju o modnom promašaju jedne od najlepših žena na svetu

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike