Super trik za retku kosu: Obogatite šampon sa ova dva sastojka

07.12.2021

15:55

0

Ono što je najbolje u vezi sa ovim trikom jeste to što nema bojazni od zamašćivanja kose

Super trik za retku kosu: Obogatite šampon sa ova dva sastojka
Unsplash

Iako je zdrava, gusta i bujna kosa san svake žene, to se često ne može postići zbog faktora kao što su zagađenje, užurbani način života ili jednostavno doba godine – proleće i jesen, kada kosa opada više nego obično.

Zbog toga je našoj kosi potrebno mnogo pažnje, a sva nega se može obezbediti jednostavnim korakom, kao što je redovno pranje kose šamponom koji sadrži ova dva prirodna sastojka.

Reč je o eteričnim uljima ruzmarina i mandarine koja se mogu naći u parfimerijama, prodavnicama zdrave hrane ili specijalizovanim prodavnicama eteričnih ulja.

Sve što je potrebno da uradite jeste da po pet kapi ovih esencijalnih ulja sipate u 700 ml šampona i dobro protresete bočicu. Nakon toga kosu operite na uobičajen način.

Ono što je najbolje u vezi sa ovim trikom jeste to što nema bojazni od zamašćivanja kose, budući da je koncentracija ulja veoma niska, a sadržaj masti znatno niži od uobičajenog ricinusovog ulja koje se najčešće koriste za negu kose.

Unsplash
 

Nakon mesec dana redovnog primenjivaja ovakvog šampona trebalo bi da primetite prve promene u kosi. Ona će vremenom postajati gušća i jača.

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Vijesti.me