Sedam loših navika koje vam uništavaju kožu: Ovo su saveti za dugoročnu lepotu

21.11.2021

15:20

0

Izvadite rafinisani šećer i pređite na braon. Koristite proizvode sa ekstraktom zelenog čaja i smanjite upotrebu papira za upijanje ulja i pudera u prahu. Ovo će smanjiti začepljenje pora.

Sedam loših navika koje vam uništavaju kožu: Ovo su saveti za dugoročnu lepotu
Copyright 24sedam

Da li ste znali da čak i vrsta šećera koju koristite može uticati na pojavu začepljenih velikih pora i masne kože. 

Ovi profesionalni saveti će vam pomoći da smanjite pore. 

Konzumiranje rafinisanog šećera i duboko pržene hrane u velikim količinama može začepiti pore. To se dešava zato što se proizvodnja sebuma povećava zbog nivoa insulina.

1. Eliminišite rafinisani šećer iz svoje ishrane

Ovo možete lako izbeći. Zamenite rafinisani šećer njegovom zdravom zamenom. To može biti, na primer, smeđi šećer ili agavin sirup. 

2. Nemojte često koristiti papir koji upija ulje

Stručnjaci kažu da listovi koji upijaju ulje mogu biti čak i loši za vašu kožu. Štaviše, mogu lišiti kožu eteričnih ulja i dovesti do povećane proizvodnje ulja. 

3. Smanjite proizvodnju ulja sa ekstraktom zelenog čaja 

Proizvodi za negu kože sa ekstraktom zelenog čaja umiruju i štite kožu. Takođe smanjuju proizvodnju sebuma i usporavaju starenje. Koristite proizvode za negu kože sa ovim ekstraktom svaki dan. 

4. Ne koristite puder u prahu često tokom dana

Ako puder u prahu koristite skoro svaki dan, začepićete pore. Stručnjaci takođe predlažu korišćenje četkica za šminku umesto jastučića kako bi se smanjilo začepljenje pora. 

5. Koristite proizvode koji ne sadrže komedogene sastojke 

Pre kupovine proizvoda za negu kože, uverite se da ne sadrže komedogene sastojke koji mogu da zapuše pore. To uključuje maslinovo ulje, kokosovo ulje, shea puter. Ricinusovo ulje, ulje semena konoplje, Ulje jojobe i mineralno ulje manje su verovatno da će vam začepiti pore.

6. Koristite sredstvo za čišćenje sa salicilnom kiselinom

Akne začepljuju pore. Ovo čini vaše pore uočljivijim. Istraživanja su pokazala da korišćenje sredstva za čišćenje sa salicilnom kiselinom može pomoći u otpušavanju pora. Neka sredstva za čišćenje koja sadrže salicilnu kiselinu su dovoljno nežna da se koriste čak i svaki dan. Proverite uputstva da vidite da li je proizvod namenjen za svakodnevnu upotrebu ili ne. 

7. Koristite sredstva za čišćenje na bazi gela

Još jedan savet koji stručnjaci predlažu jeste da koristite sredstva za čišćenje na bazi gela umesto mleka. Oni su prilično dobri u čišćenju viška sebuma i to dovodi do smanjenja pojave velikih pora, piše "Brightside". 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike