Osmeh je neizostavan kod upoznavanja, ali šta kada imate mrlje od kafe? Ovo je čarobni prah koji će vaše zube odmah posvetleti!

20.11.2021

16:50

0

Od sad moći ćete da se smejete sa samopouzdanjem

Osmeh je neizostavan kod upoznavanja, ali šta kada imate mrlje od kafe? Ovo je čarobni prah koji će vaše zube odmah posvetleti!
Osmeh nas čini srećnijima - Copyright Pixabay

Najlepša stvar koju čovek može da ponudi drugima je osmeh. Ipak zbog konzumiranja kafe, cigareta, kao i načina ishrane, nekada on nije tako blistav kako bismo želeli.

Ako izbegavate upotrebu hemikalija za izbeljivanje zuba, donosimo vam trik koji će vaše zube za bar nijansu posvetleti, a sastojak se nalazi u svakoj kuhinji.

Začin za sve

Verovali ili ne, magična kurkuma ne samo da je zdrava u jelima, već vam može pomoći i sa mrljama na zubima. Sve što je potrebno, jeste da napravite pastu od ovog prirodnog sastojka, a evo i kako!

Uzmite malo praha kurkume (oko 1/4 kafene kašike). Umočite u nju četku za zube i čistite zube na uobičajen način. Ali, nakon čišćenja, ne ispirajte usta odmah, već ostavite pastu 3-5 munuta. Za ovo kratko vreme, kurkuma će učiniti svoja čuda.

Pixabay
 

Nakon tog vremena, temeljno ispiramo usta da se odstrane i najsitnija zrnca kurkume koja mogu ostati između zuba. Rezultat je vidljiv već posle prvog puta! Ali, ako niste zadovoljni, proceduru ponovite i u toku nedelje.

Ovaj začin ne samo da izbeljuje zube, već je i odličan antiseptik i prirodni antibiotik, ona leči ranice i sitne pukotine, upalne procese u usnoj duplji i pomaže kod krvarenja desni. Zaista čarobni prah.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike