Većina žena nesvesno pravi pet banalnih grešaka kad nanosi maskaru, a jedna može biti opasna

20.11.2020

11:33 >> 10:47

0

Autor: Z. A.

Osvestite svaki korak u šminkanju

Većina žena nesvesno pravi pet banalnih grešaka kad nanosi maskaru, a jedna može biti opasna
Copyright Unsplash

Većina žena misli da ne postoji lakši korak u šminkanju od nanošenja maskare jer to radi skoro svakoga dana od kada su počele da se ulepšavaju. Iako su vam pokreti već skoro pa prirodni, to ne znači da ne možete napraviti grešku. Na primer, prva greška na našoj listi nema veze sa samim nanošenjem maskare, ali većina žena zaboravi kad je kupila maskaru. U moru obaveza to je skoro pa normalno, ali zato smo mi tu da vas podsetmo.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI I: Glamurozni praznici: Šminker Kim Kardašijan lansira kolekciju Holiday

1. Koristite stari proizvod

Maskare nemaju dug vek trajanja, najčešće je mogu da se koriste od tri do šest meseci. Nakon toga u proizvodu u bočici počinju da se razvijaju bakterije koje se prenose i na četkicu. Rezultat nanošenje stare maskare tako nije samo da se ona mrvi, da je lepljiva ili se teško razmazuje – rezultat može biti crvenilo očiju, upala očiju, svrab, pa čak neke ozbiljne infekcije. Preporučuje se stoga da kupite novu maskaru na svakih nekoliko meseci, bez obzira na to da li ste je potrošili ili ne.

2. Četkicu previše puta umočite u maskaru

Mnogima od nas već je rutuna da četkicu maskare više puta umoči u bočicu i da je izvuče kako bi „zahvatile više“ proizvoda. A to je greška. Na taj način zapravo upumpavamo puno vazduha u bočicu i ubrzavamo starenje maskare. Ona se brže isušuje, slepljuje trepavice, mrvi se. Ispravan način je nežno uroniti četkicu u maskaru i zavrti po zidovima bočice.

Pexels

3. Ne raščešljate trepavice nakon nanošenja maskare

Nanošenjem maskare obično slepimo trepavice, ali to ignorišemo. Bilo bi poželjno da nakon što stavimo maskaru trepavice „raščešljamo“ drugom, čistom i suvom četkicom da se lepo razdvoje. Jedna od beauty tajni Odri Hebern bila je to što bi trepavice, jednu po jednu, razdvojila iglom nakon što ih je namazala.

4. Našminkate samo polovinu trepavica

Nanošenjem maskare samo na gornju polovinu trepavica, prema vrhovima, nećemo postići da one izgledaju duže i punije. Štaviše, stvoriće iluziju kraćih trepavica. Zato, krenite od korena. Savet je da zabacite malo glavu unazad da biste imali bolji pogled i probajte četkicu da stavite najbliže korenu trepavica odnosno kapku.

Pexels

ČITAJTE I: Dosadne crne tačkice: Nikad jednostavniji trik za ukljanjanje mitisera (VIDEO)

5. Koristite karlaš nakon što naneste maskaru

Mnoge žene preskaču korišćenje uvijača za trepavice ili karlaša iako nam on garantuje najbolje rezultate. Takođe, mnogo ga žena koristi nakon što nanese maskaru. I jedno i drugo je pogrešno. Uvijač može fantastično da podigne trepavice i učiniti da se oko otvori, da vizuelno bude veće, ali ako ga koristite posle šminkanja, lomiće se, čupati i uopšte uništavati trepavice koje će se za njega lepiti.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike