Fatalna osvetnička haljina princeze Dajane koju sada svi žele u svom ormaru

11.11.2021

15:20

0

Fatalna osvetnička haljina princeze Dajane koju sada svi žele u svom ormaru
profimedia-0641835701 - Copyright Profimedia

Nije novina da hit serije u Netlfiksovoj produkciji uspevaju da pokrenu pojedine trendove na modnoj sceni, a iako se trenutno nalazi u fazi snimanja, peta sezona serije "Kruna" već je uspela da zaintrigira modne zavisnike širom sveta.

Prve fotografije glumice Elizabet Debicki u ulozi Ledi Di imale su snažan uticaj na modnu javnost, primetila je modna platforma "Lyst".

Naime, Elizabet je u petoj sezoni snimila i izlazak u javnost omiljene princeze iz juna 1994. godine, kada je prisustvovala gala večeri u galeriji "Serpentine" u Kensington Gardensu. I davnih devedesetih, kao i sada, svu pažnju je ukrala mala crna haljina.

Nove fotografije sa seta pokazuju da Debicki nosi kopiju crne haljine koju potpisuje grčka dizajnerka Kristina Stambolijan, a koja je u javnosti dobila naziv "osvetnička haljina".

Uska kreacija, koja prati liniju tela, dužine je iznad kolena, a krasi je duboki srcoliki izrez na dekolteu koji ostavlja gola ramena. Haljina je, navodno, čekala tri godine u Dajaninom ormaru jer se princeza od Velsa brinula da je previše smela za kraljevske standarde.

Taj izlazak za Dajanu bio je svojevrstan obračun - iste večeri princ Čarles je na nacionalnoj televiziji priznao da je bio neveran tokom njihovog braka. Umesto da otkaže sve javne događaje, Dajana je prigrlila pažnju javnosti - i to kako.

Svoju mladost i lepotu još više je naglasila haljinom koja je zaista bila suprotna strogim protokolima kraljevske porodice, jer se na dvoru ne odobravaju kreacije koje pokazuju gola ramena.

Profimedia
 

Dajanin momenat „osvetničke haljine“ bio je samo jedna prilika kada je princeza potvrdila svoju moć i odlučila da izađe iz senke kraljevske porodice u kasnijim godinama svog života, a izgleda da će "Kruna" istraživati i taj segment života u predstojećim sezonama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FOSTYLEN (@fostylen)

U svom novom izveštaju, poznata modna platforma "Lyst" istakla je kako je potraga za crnim haljinama golih ramena, u svega 24 sata od objave spomenutih fotografija, skočila za 58 odsto. S druge strane, za haljinama srcolikog dizajna dekoltea pretrage su u istom vremenskom periodu povećane za 103 odsto.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike