Ranije su izgledale potpuno drugačije! Crne najlon čarape - deo večernjeg stila (FOTO)

08.11.2021

16:50

0

Prve najlonke bile su prozirne, napravljene od svile, a tek nakon 1940. godine počele su da se prave kao ove koje nosimo i danas

Ranije su izgledale potpuno drugačije! Crne najlon čarape - deo večernjeg stila  (FOTO)
najlonke profimedia (8 - Copyright Profimedia

Do pre 100 godina čarape su bile isključivo u službi grejanja, ali kako su haljine vremenom postale kraće, tako i najlonke dolaze u prvi plan.

Bile su hit u osamdesetima, da bi nedavno ponovno ušle na velika vrata kao detalj koji se kombinuje za izlaske, neretko ukrašene tačkicama, a danas i brojnim drugim dezenima. Najbolje izgledaju na male crne haljine, saten i svilu.

Prve najlonke bile su prozirne, napravljene od svile, a tek nakon 1940. godine te čarape su dobile elastičan najlon i postaju nalik onima koje nosimo danas.

Profimedia
 

Tokom osamdesetih godine nosile su ih poslovne žene, uz klasične suknje do kolena. Nezaobilazano su se kombinovale uz salonke oblog vrha. Deceniju kasnije obožavali su ih već  supermodeli i nosili ih na mikro haljine, a među prvima su to  - Krisi Tarlington i Kejt Mos. Sličan stil imala je često i slavna manekenka Sindi Kraford.

U ovom milenijumu popularnost crnih prozirnih najlonki prisutna je u večernjim kombinacijama.

Profimedia
 

Takozvane "tanke" čarape popularne su danas u različitim motivima, sa elementima čipke, ali i na mala srca. Crne najlonke idealno pašu kraćim haljinama i suknjama kako bi došle do izražaja, što i u 21. veku daje svojevrstan seksepil ženama.

Osim štikli, u ovoj modnoj priči posebno mesto imaju i baletanke, naročito ako se radi o nekoj dnevnoj kombinaciji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike