„Šanel“ kolekciju za proleće/leto 2022. posvetio najboljem iz 80-ih i 90-ih i zlatnoj eri supermodela, uz neizbežan hit Džordža Majkla

07.10.2021

18:45

0

Sama revija bila je spektakularno nostalgična

„Šanel“ kolekciju za proleće/leto 2022. posvetio najboljem iz 80-ih i 90-ih i zlatnoj eri supermodela, uz neizbežan hit Džordža Majkla
profimedia-0636982349 - Copyright Profimedia

Poslednji dan Pariske nedelje mode otvoren je jednom od najočekivanijih revija. Naravno, posredi je „Šanelova“ revija na kojoj je predstavljena pretaporte kolekcija legendarne francuske modne kuće za sezonu proleće/leto 2022. godine.

Kako su modni kritičari odmah primetili, sama revija bila je posveta – revijama. Kreativna direktorka Virdžin Vijard kazala je kako je uvek obožavala uzdignute piste i zvuk bliceva foto-aparata, pa je kulisa za predstavljanje novih kreacija bila upravo takva.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CHANEL (@chanelofficial)

 

Moda se svodi na odeću, modele i fotografe. Karl Lagerfeld je sam fotografisao „Šanelove” kampanje. Danas se ja obraćam fotografima. Volim kako oni vide „Šanel“. To mi pruža oslonac i inspiriše me, kazala je Vijard i na trenutak nas vratila na kraj osamdesetih i početak devedesetih, kada je zlatna generacija supemodela hodala pistom oko koje su se stiskali fotografi, nadmećući se ko će uhvatiti bolji kadar.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CHANEL (@chanelofficial)

 

Nostalgija je dosegla maksimum kada je na kraju revije zasvirala obrada pjesme „Freedom! '90“ neprežaljenog Džordža Majkla.

I u modnom smislu, kolekcija je sadržala ono najbolje od spomenutih dekada. Od šljokica, zlatnih detalja i maksimalno opuštenih krojeva do jarkih boja i šarenih printova, na pisti su se nizale nosive kreacije koje su nas takođe vratile u prošla vremena.

Profimedia
 

„Šanelova“ kolekcija ne bi bila potpuna bez dvodelnog kostima od tvida, a osim klasične verzije prikazana je i znatno modernija u kojoj su suknju zamenile kratke pantalone, a bluzu efektni sečeni topovi.

Našle su se tu i fluidne haljine napravljene od prozračnih materijala kao stvorene za letne dane. Nadasve praktične shopper torbe izmjenjivale su se s podatnim manjim modelima ukrašenim velikim lancem i fantastičnim mini-torbicama u obliku bočice parfema. Omiljene „meri džejn” cipele i sandale ukrašene su efektnim kopčama. Podsećaju nas na gusarske cipele. Uvek volim imati nešto romantično. Dodir misterije, zaključila je Vijard.

Profimedia
 
Profimedia
 
Profimedia
 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Z. A.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike