Novi trend u šminkanju: "Halo eye" skinuo sa trona čuveni "smokey eyes"

01.02.2021

09:35 >> 09:17

0

Savršen za postizanje sjajnih i budnih očiju

Novi trend u šminkanju: "Halo eye" skinuo sa trona čuveni "smokey eyes"
Copyright Unsplash/Nowah Bartscher

To ne znači da će “smokey eyes” da ode u penziju. I dalje će nam misteriozni “zadimljeni pogled” biti omiljeni stil šminkanja za večernje izlaske, međutim šminkeri preporučuju novi trend za ovu godinu.

Na scenu stupa “halo eye,” tehnika nanošenja senke koja je savršena za postizanje sjajnih i budnih očiju uz pomoć konturisanja kapaka.

Svetski šminkeri je obožavaju i uveliko upotrebljavaju, a ona izgleda predivno kako uživo, tako i na fotografijama.

A kako da postignete ovaj izgled?

Svetlo se fokusira i reflektuje sa sredine gornjeg i donjeg kapka, zahvaljujući svetlijim i sjajnijim nijansama koje se nanose na centralni deo. Spoljna i unutrašnja strana kapka treba da budu osenčeni senkama tamnijih boja, što stvara kontrast i daje iluziju većih i svetlijih očiju.

Da biste osenčili kapak pravilno najpre ga podelite na tri dela – unutrašnji, središnji i spoljašnji. Počnite sa tamnom senkom, na sredinu nanesite svetliju i ponovo stavite tamnu u unutrašnjost kapka. Na isti način osenčite i donji kapak.

Za srednji deo kapka najbolje bi bilo da izaberete metalik, sjajne ili šljokičaste senke. Opcije su neograničene, izbor boja je samo na vama.

I da znate da je ovaj “look” dozvoljen i za dnevnu varijantu. A za savršen izgled, izvucite tanku liniju uz trepavice ajlajnerom ili olovkom i na kraju nanesite maskaru.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike