Najbolja metoda za čišćenje lica je: topla voda i krpica, ali obavezno od ove tri vrste materijala

02.03.2021

20:21 >> 14:18

0

Autor: Z. A.

Najbolje su najjednostavnije rutine za lepotu

Najbolja metoda za čišćenje lica je: topla voda i krpica, ali obavezno od ove tri vrste materijala
Copyright Instagram: carrotcairns

Samo negovana koža može biti lepa koža, a jedan od najvažnijih koraka jeste njeno čišćenje. Verovatno već imate vlastiti ritual koji se sastoji od određenih koraka. Možda se umivate raznim gelovima ili penama, zatim čistite šminku mineralnim rastvorom ili kakvim drugim preparatima…

Troškovi se gomilaju. A da li ste znali da efikasno lice možete očistiti uz pomoć krpe i tople vode? Štaviše, bez upotrebe ponekad i agresivnih preparata osiguraćete da je vaša koža lepa i čista – bez šminke i bez iritacija. Naravno, pritom ne bi trebalo upotrebiti baš svakakvu krpu, poput peškira za lice, a evo šta dolazi u obzir:

možda će vas i ovo zanimati

1. Krpa od mikrovlakana

Ova krpica izrađena je od sintetičkih vlakana s 1/20 udela svile, što je čini izuzetno nežnom. Vlakna takođe privlače prljavštinu, ulja i ostale viškove koji se mogu naći na površini kože. Zato će vam izvrsno poslužiti kako za osnovno čišćenje, tako i za uklanjanje šminke.

2. Krpa od bambusovih vlakana

Ekološki najprihvaćenija opcija – krpa od bambusovih vlakana nije samo supermekana već se i brzo suši. Zbog svojih antimikrobnih i protivgljivičnih svojstava izvrstan je izbor za one s jako osetljivom kožom ili kožom sklonom aknama i bubuljica. Svakako pre kupovine proverite da li je krpa izrađena od 100 odsto od bambusovih vlakana.

3. Krpa od muslina

Muslin je nežna lagana tkanina koja izrađena od pamuka i to posebnog tkanja u pletenom vezu. Zbog toga deluje vrlo blago na lice, istovremeno omogućujući piling kako između niti zadržava čestice prljavštine. Kako je reč o tankoj tkanini izrazito nežne teksture, na koži neće pružiti osećaj kakav omogućuje tkanina od mikrovlakana. Muslin će biti najbolji izbor onima koji lagano žele odstraniti mrtve ćelije sa lica.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike