Šminka na +40: Nekoliko saveta da tokom leta ne izgledate razmazano

28.06.2021

11:45 >> 12:34

0

Ne morate se odricati vaše ljubavi samo zato što je napolju skoro 40 stepeni

Šminka na +40: Nekoliko saveta da tokom leta ne izgledate razmazano
Copyright Profimedia

Leto je uveliko tu, temperature su visoke i nisu nam baš dobar saveznik kada je šminka u pitanju. Dame se teško odriču rituala šminkanja bez obzira da li je to kada odlaze na posao po vrelom letnjem suncu ili uživaju u omiljenom restoranu, a o gradskom prevozu i da ne govorimo.

Nije nimalo prijatno kada šminka počne da se topi i kada počinjete da se osećate “razmazano”. S toga, pripremili smo nekoliko saveta kako da u tome uspete i tokom najvrelijih meseci.

Pre nanošenja šminke obavezno nanesite kremu za lice, ali pazite da ne koristite teške i masne kreme. Što je krema masnija, vi ćete se više znojiti, te je najbolje rešenje da koristite lagane hidratantne kreme.

Nega i hidratacija kože je neophodna, ne samo leti, već i tokom cele godine. Takvim tretmanom sprečavate njeno isušivanje i prerano starenje. Pre nanošenja bilo koje šminke izaberite laganu kremu sa zaštitnim faktorom.

Pexels

Kada koža dobro upije kremu, počnite sa bazom za šminku – prajmerom. Uvek ga nanesite pre pudera, jer upravo on pomaže da se puder fiksira na lice. Prajmer, zajedno sa hidratantnom kremom, jako je bitan ako nanosite vodootpornu šminku, jer ona isušuje lice.

Sledeći korak je nanošenje pudera. Opredelite se za mineralni puder u prahu ili BB kreme i to u tankom sloju jer će vam tako lice izgledati mnogo urednije. Kako biste sprečili da vam lice previše „zasija” zbog sunca, nanesite tanki sloj pudera u kamenu.

Pre nanošenja senke, nanesite prajmer za senke u boji kože kako biste matirali i ujednačili boju kapka. Kremaste senke su poslednjih godina potpuni hit, ali njih u toku leta treba izbegavati kako vam se senka ne bi počela topiti na licu. Za vreme leta u toku dana su preporučljivije svetle boje na kapcima.

Pexels

Koristite vodootpornu maskaru i ajlajner, jer vodootporna šminka za oči pravi veoma veliku razliku tokom toplih dana. Tokom leta slobodno se igrajte veselim bojama ajlajnera.

Sjaj za usne je definitivno bolja varijanta za leto, nego karmin. Lako se nanosi, a možete koristiti i formule koje imaju zaštitni faktor. Sjajevi roze boje i boje kože, daće vašim usnama puniji i prirodniji izgled. Ukoliko ipak ne volite sjajeve,  namažite omiljeni balzam za usne zbog hidratacije.

Profimedia

Nakon završetka šminkanja nanesite fiksator na lice kako bi šminka izgledala što svežije i trajala što duže. Ako ste sve uradile kako treba, potrebne korekcije će biti minimalne.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike