Za jedru, preplanulu i zdravu kožu: Napravite svoje prirodno ulje za sunčanje i tamnjenje

06.07.2021

11:45 >> 11:53

0

Da bi preparat imao efekta, morate da ga sunčate

Za jedru, preplanulu i zdravu kožu: Napravite svoje prirodno ulje za sunčanje i tamnjenje
Copyright Pexels

Čim grane sunce, svi poželimo da imamo lepo preplanulu i osunčanu kožu. Ako niste ljubitelj krema za samopotamnjivanje ili solarijuma, a želite efekat osunčanog tena, za to postoji potpuno prirodno rešenje.

Čak i sa korišćenjem prirodnih preparata, treba da imate na umu da previše sunca nije dobro ni za lepotu, a ni za zdravlje vaše kože.

Da biste napravili sami svoju kremu, potrebni su vam sledeći sastojci: šargarepa, kokosovo ili maslinovo ulje, zeleni orasi i jedna prazna bočica sa špricom.

možda će vas i ovo zanimati

Do sada ste sigurno primetili da se šargarepa nalazi u mnogo proizvoda za samopotamnjivanje. Naime, šargarepa sadrži antioksidans beta-karoten koji štiti kožu od štetnih uticaja sunčevih zraka. Mladi zeleni orah bogat je vitaminom C koji obnavlja ćelije kože, ali i vitaminom E koji takođe popravlja štetu od sunca. Kokosovo i maslinovo ulje sadrže obilje vitamina i koža ih dobro upija.

Pexels

Kako da pripremite preparat

Uzmite jednu veliku šargarepu, šest zelenih oraha, četvrtinu šoljice kokosovog ili maslinovog ulja i jednu bočicu sa špricom.
Šargarepu je potrebno oprati i narendati, a orahe razbiti, očistiti i raskomadati. Zatim uzmite šargarepu i orahe i stavite ih u bočicu, pa sipajte kokosovo ili maslinovo ulje do vrha bočice. Da bi vaša mešavina bila gotova, potrebno je da odstoji dve sedmice na suncu kako biste postigli bolji efekt. Nakon dve sedmice, uzmite je, procedite ulje i uživajte.

Pexels

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike