Ovih pet mejkap pravila se pridržava svaka Francuskinja: One žele da proslave a ne da poprave sebe

29.07.2021

09:50 >> 15:37

0

Autor: Z. A.

Ovih pet mejkap pravila se pridržava svaka Francuskinja: One žele da proslave a ne da poprave sebe
Copyright Instagram: violette_fr

Šta to tačno imaju Francuskinje što ih čini najinspirativnijim ženama sveta kada je reč o stilu i lepoti, teško je reći, ali definitivno je reč o nekom urođenom i neobjašnjivom metafizičkom šiku. One znaju kako da žive, uživaju, odnose se prema sebi i svom izgledu, a sve da je to samo marketinški trik (i to je moguće), pa čim se izgovori reč „Francuskinje“, ostatak planete odvoji uvce.

Poznata francuska mejkap umetnica Violet otkrila je za britansko izdanje magazina „Harpers Bazaar“ da je u Francuskoj najveći cilj svake žene – da bude srećna. A biti srećna ne podrazumeva nužno poslovni uspeh, ljubav ili neku drugu „veliku i bitnu stvar“. Jer sreća dolazi iznutra i u direktnoj je vezi sa stilom života koji Francuskinje vode – njima je važno da u svom životu imaju ona mala zadovoljstva i radosti, a ne da rade nešto ili izgledaju na određeni način da bi privukle nečiju pažnju i bile voljene.

čitajte i ovo

Francuskinje vole da budu jedinstvene, a to je moguće postići jedino ako si ono što jesi – to se ne može isfolirati. Zato, prvi i najvažniji korak u življenju tog srećnog i ispunjavajućeg života koji dalje vodi ka mnogim drugim lepim stvarima jeste učenje da volimo sebe i to baš tu verziju koja jesmo. Zanimljivo je da se ovakva filozofija primenjuje na baš svaki segment života, pa tako i na pristup šminkanju, piše harpersbazaar.rs.

Za Francuskinje je poenta šminkanja da istaknu svoju prirodnu lepotu, ali i osećanja, a kada ne postoji kalup u koji se treba uklopiti, na površinu izbija istinska radost šminkanja!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Violette (@violette_fr)

S tim na umu, Violet je otkrila pet mejkap pravila kojih se pridržavaju sve Francuskinje.

Prihvatite svoju posebnost

Šminkerka primećuje da društvo previše govori o nesavršenostima i njihovom popravljanju, dok su nesavršenosti ono što nas zapravo čini posebnim, svojim i jedinstvenim. Zato ona uvek savetuje žene da ne brinu previše o tome šta bi želele da promene na sebi, već da se fokusiraju na načine na koje mogu da vole sebe. Kada se šminkaju, Francuskinje žele da proslave, a ne da poprave sebe. To znači da one ne žele konturisanje, veštačke trepavice ili bilo šta drugo što će ih promeniti. Možda čak neće staviti ni puder, ali će zato rado poneti šljokice na brunch ili crveni karmin kada krenu u prodavnicu – samo ako tako osećaju!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Violette (@violette_fr)

Nema moćnijeg dodatka od ruža

Crveni karmin je najmoćniji aksesoar koji jedna žena može da poseduje, smatra Violet i podstiče nas da probudimo magiju u sebi jednostavnim nanošenjem ruža u nekoj odvažnoj nijansi. Kako kaže, kada nanese crveni karmin, ivice potom blago razmaže kako bi postigla nežniji i mekši look.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Violette (@violette_fr)

Diskretna opuštenost ili opuštena diskrecija

U skladu sa prethodno navedenim, jedan od omiljenih makeup trendova u Francuskoj je „bouche mordue“ look, koji podrazumeva diskretnu boju na usnama koja neće biti doterana niti perfektno naneta – više je kao prirodna boja samih usana ili pak efekat koji ostaje nakon ljubljenja sa crvenim karminom. Dakle, opusti se i svojim usnama obezbedi tek malo boje kako bi izgledale prirodno, ali spremno za poljupce!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FRENCH TOASTS ☾ (@french__toasts)

Nega je osnova svega

Slobodno možemo da kažemo da Francuskinje pristupaju nezi kože gotovo religijski i ona im je daleko važnija od same šminke. Briga o koži, telu i kosi uvek je na prvom mestu, dok šminka dolazi kao šlag na torti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Violette (@violette_fr)

Savršenost? Ne, smokey eyes and messy hair

Već smo spomenuli način na koji Francuskinje šminkaju usne, a isti nonšalantan stav važi i kada je reč o šminkanju očiju – one vole smokey eyes, ali ne žele da on izgleda savršeno, kao da su se previše trudile. Zato, boju nanose opušteno, prstima, kako bi efekat bio što manje upeglan. Bez veštačkih trepavica, sa prirodnim tenom – to je prepoznatljiv „French look“. Uz to, ne smemo zaboraviti messy hair, kao i tipičan, jednostavan outfit koji uključuje farmerke, bodi i cipele koje liče na muške.

Très chic!

Čitajte i ovo

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike