Dok radi na svojoj kolekciji torbi, strelkinja Ivana Maksimović dane je podredila dvogodišnjem sinu, dok su za uživanje večeri sa suprugom

18.12.2020

18:19 >> 14:05

0

Ima još ciljeva i želja u sportskoj karijeri, samo strpljivo čeka svoj trenutak

Dok radi na svojoj kolekciji torbi, strelkinja Ivana Maksimović dane je podredila dvogodišnjem sinu, dok su za uživanje večeri sa suprugom
Copyright Foto: Reebok

Ova godina bila je posebno izazovna za njenu sportsku karijeru, ali se naša proslavljena strelkinja Ivana Maksimović trudi da bude pozitivna i da sačeka svoj trenutak. Ona je osvajač olimpijskog srebra i nosilac zastave na otvaranju Olimpijskih igara, trenutno živi na relaciji Srbija – Francuska sa suprugom Danilom Anđušićem i dvogodišnjim sinom Filipom, a uporedo sa porodičnim životom i sportskom karijerom, ona razvija i privatni modni biznis.

– Važno mi je da ostanem u formi i da budem zdravog duha. Uglavnom treniram pet dana nedeljno. Treninzi u teretani mi dobro dođu da budem u formi i za streljaštvo, ali i da jurim i nosim mog dvogodišnjaka! Treninzi u streljani su zimi iz vazdušne puške i traju oko sat, sat i po, dok leti mogu trajati i tri puta duže, tada pucam iz malog kalibra. Ove godine je bilo posebno izazovno održati trening rutinu zbog pandemije i zatvaranja streljana i teretana, pa sam vežbanje u teretani zamenila vežbanjem kod kuće.

Foto: Reebok

Koliko je rođenje sina promenilo vaše navike?

– Prvih godinu dana sam se dosta toga odricala, ali ništa mi to nije palo teško, jer je on bio moja najveća želja dugo godina! Danilo i ja se trudimo da prilagodimo Filipa našem životu, mislimo da to i jeste poenta. Naravno, treba osluškivati i usmeravati svoje dete u skladu sa njegovim potrebama. Ali, kada je nešto veliko u pitanju kao što je stil života, putovanja, veliki broj ljudi u okruženju, to je nešto na šta dete treba da se navikne. Mi smo u tome uspeli i živimo život kao i ranije, samo još slađi, još lepši sa Filipom. I to nema cenu.

Pročitajte još

Kako je roditeljstvo uticalo na vaš stil oblačenja i izbor garderobe? U kojoj odeći se osećate najprijatnije?

– Sada još više volim da se sredim! U trenucima, u kojima bih ranije izabrala trenerku i patike, sada ipak obučem suknju ili haljinu i čizmice. Kod kuće ili kad treniram uglavnom biram trenerku i duks, to mi najviše odgovara jer sam uvek u pokretu. Najčešće biram patike “Reebok” jer je to brend za koji znam od malih nogu i drago mi je da imam priliku da isprobam nove modele. Udobne su i za putovanja i lepo se uklapaju u moj stil.

Kakvi su vaši planovi što se tiče streljaštva i učešća na takmičenjima?

– Imam i želju i potrebu da se takmičim i upravo sam zbog toga došla u Beograd. Učestvovala sam u drugom kolu Kupa Srbije i postigla očekivan rezultat, s obzirom na to da nisam bila dovoljno posvećena streljaštvu u prethodnom periodu. U februaru je Evropsko prvenstvo, ali ne znam da li ću moći da se takmičim. Trudim se da budem pozitivna i da čekam svoj trenutak. Imam još želja i ciljeva u sportskoj karijeri, tako da svakako to još uvek nije gotovo, ovo je samo neka manja pauza i prinuđena sam da tako bude.

Na društvenim mrežama vaši pratioci su tokom karantina mogli da vide kako kuvate sa mužem, kako vežbate sa sinom. Kako još provodite vreme kod kuće?

– Život je drugačiji nego na početku godine. Danilo sada trenira dva puta dnevno, ima utakmice. Kod kuće uvek pomogne da se spremi ručak, brine oko Filipa, a večeri su uvek rezervisane za nas, za čašu dobrog vina ili film, ili društvene igre sa prijateljima. Sve slobodno vreme sam iskoristila i za rad na kolekciji novih torbi. Trudimo se da svaki dan bude drugačiji. Volim kada kuvamo zajedno, kada vežbamo zajedno, a sa Filipom nema stajanja i to mi super dođe kao celodnevni trening.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike