Kim Kardašijan je koristi, ali nije jedina: Receptura od dva sastojka koja kosi vraća sjaj i bujnost

21.03.2023

15:38

0

Autor: K. O.

Malo košta, a kosi će da prija

Kim Kardašijan je koristi, ali nije jedina: Receptura od dva sastojka koja kosi vraća sjaj i bujnost
Kim Kardašijan - Copyright Profimedia

Verujemo da vas neko pita koju boju kose trenutno ima Kim Kardašijan ne biste bili sigurni sto odsto jer je ona menja svaki čas. I bez obzira na sve tretmane, farbanje, uvijanje, menjanje frizura ona je i dalje bujna i sjajna. 

Kosa je važan deo njene atraktivnosti, pa ona i te kako brine o njoj i uvek joj pruža najbolju negu. Koju realno može i da priušti.

Ipak, njena glavna tajna nije tako glamurozna, pa ni skupa. Njena sestra Kortni jednom prilikom je na blogu otkrila da Kim za kosu koristi pirinčanu vodu. 

A pirinčanu vodu možete koristiti na više načina. Svakako je najjednostavniji da svoje vlasi isperete pirinčanom vodom posle šamponiranja. Vaša kosa će biti sjajnija, mekša i lakša za oblikovanje.

Profimedia
 

Možete pripremiti i masku za kosu. Tada pirinčanu vodu treba da pomešate sa nekim od sastojaka poput meda ili kokosovog ulja.

Sem Kim Kardašijan i mnogi bjuti influenseri su isprobali ovaj recept i njime se hvalili po mrežama. A ova praksa nije tekovina modernog doba, već se u Istočnoj Aziji praksa njenog korišćenja kao regeneratora i šampona davnašnja.

Njena prednost je u tome što ne sadrži hemikalije a sadrži inositol, koji poboljšava elastičnost, sprečava oštećenja i pomaže jačanju korena.

Profimedia
 

Kako se pravi pirinčana voda?

Pirinčana voda je ostatak vode koja se procedi nakon kuvanja pirinča. Tako da je njena priprema krajnje jednostavna, a plus imate i prilog uz ručak.

Skuvajte tri ili četiri kašike pirinča u dve šolje vode. Ostavite vodu da vri 20 do 30 minuta.

Profimedia
 

Kada voda postane mlečno bela, procedite je, ostavite da se ohladi i koristite kao regenerator.

Ako ste ispratili na TikToku ili na Instagramu šta rade influenseri, onda ste primetili da oni zbog pojačavanja dejstva dodaju neko esencijalno ulje pre nego što je nanesu na kosu.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 


 

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike