Dete digitalne ere i "krivac" za mikrotašne: Jacquemus želeo da postane sveštenik

30.09.2020

11:39 >> 08:18

0

U ove tašnice zaljubiljene su zvezde - u svetu Rijana, kod nas Karleuša

Dete digitalne ere i "krivac" za mikrotašne: Jacquemus želeo da postane sveštenik
Copyright Profimedia

Ovaj momak nema još ni 30, a na modnoj sceni je prisutan više od 10 godina. Sopstveni brend, Simon Porte Jaquemus (28) osnovao je sa svega 19 godina. Prestižnu LVMH nagradu dobio je za gallic—think-breton štafte, a o njegovim mikrotašnama u Srbiji je počelo da se priča kada je Jelena Karleuša ponela jednu na snimanje gledanog muzičkog šou-programa. I svetske zvezde bile su oduševljene njima, pa i planetarno popularna Rijana.

Ne krije da voli što je komercijalan, mada ga mnogi svrstavaju u konceptualne umetnike i kažu da lebdi između asimetričnih, dekonstuisanih krojeva i damskih linija.

View this post on Instagram

Behind every great woman is … 😷

A post shared by JELENA KARLEUŠA (@karleusastar) on May 27, 2020 at 3:26am PDT

Nesuđeni sveštenik i dalje odaje počast prerano umrloj majci

Izborio se za svoje mesto na modnoj sceni, a njegova prva i najvažnija muza je njegova mama. On joj svojim modelima često odaje počast, a još kao dečak napravio joj je haljinu od bež platna, koju je i ponela sledećeg dana kada ga je vodila u školu. Umrla je prerano, u 42. godini, a kako ističe, zbog nje je i osnovao sopstveni brend.

Nedavno je mnogo pažnje na društvenim mrežama izazvala fotografija njegove bake, koju je stilizovao – obukao joj je pink “oversize” odelo, uz tašnice iz njegove kolekcije.

View this post on Instagram

WHEN I SHOOT MY GRAND MOTHER ❤️😂🙏🏽🥰

A post shared by JACQUEMUS (@jacquemus) on Sep 13, 2020 at 8:28am PDT

– Iako moji roditelji nisu išli u crkvu, insistirao sam na crkvenoj zajednici i hteo sam da postanem sveštenik. I to ne zato što sam verovao u Boga, već što sam bio opsednut uniformom sveštenika. Išao sam toliko daleko da sam primoravao svog oca da me svake nedelje vodi u crkvu. Posle sam želeo da budem u vojsci, pa da radim kao advokat. I to sve zbog uniformi. Obožavam taj komad odeće – ispričao je on.

Moda nema smisla ako nije nosiva

Za njega je moda poezija i način da se ispriča priča i pošalje poruka svetu.

– Zato prodajem poeziju, i za mene moda nema smisla ako nije nosiva, ako se ne prodaje.

View this post on Instagram

THIS…WAS SUPPOSED TO BE A COOL VIDEO…. 😶😅

A post shared by JACQUEMUS (@jacquemus) on Sep 10, 2020 at 2:18pm PDT

A njegov minimalizam nastao je zbog nedostatka sredstava.

– Kada sam počeo da razvijam svoj brend, minimalizam je bio više neophodan nego planirani koncept garderobe. Nisam imao mnogo novca, ali sam morao da uradim najbolje što mogu. Tako sam jednom prilikom krojačicu zavesa zamolio da sašije suknju sa visokim strukom, ali bez džepova i dugmadi, jer je to bio dodatni materijal, u tom trenutku za mene veoma skup. Dakle, minimalizam je bio jasna referenca i nastao je iz nedostatka sredstava.

Kao dete rođeno u doba digitalizacije, umeo je da iskoristi sve prednosti tehnologije i društvenih mreža, pa je mnoga poznanstva, što privatna što poslovna, stekao na ovaj način.

– Sa svojim dečkom, fotografom Gordonom von Stejnerom, prvo sam kontaktirao onlajn. Bitno je da u ovakvim slučajevima ne taktiziramo, već da budemo praktični.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: elle.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike