Vežbama sprečite ili umanjite bore na vratu

02.10.2020

09:54 >> 15:27

0

Trening je važan za sve mišiće

Vežbama sprečite ili umanjite bore na vratu
Copyright Pixabay

On nepogrešivo otkriva vaše godine. Tokom zimskih meseci možete ga kamuflirati nekom lepom ešarpom, međutim, tokom leta to baš i nije izvodljivo. Pored redovne nege kože vašeg vrata, možete uraditi i neke vežbe koje će pomoći u sprečavanju nastanka bora, kao i u produbljivanju već postojećih. Na vratu se mogu naći vertikalne, horizontalne bore, a može se pojaviti i opuštena koža, žargonski nazvana “guščija” koža.

Najbolje vežbe za bore na vratu

Neka ove vežbice postanu deo vaše dnevne rutine, kako bi potpuno izgladili bore na vratu i sprečili opuštanje kože. Tako ćete održati tonus i sprečiti nastanak guščije kože. One će aktivirati vaše mišiće, lako ćete se pokretati i imaćete ujednačen ten, zahvaljujući dobroj cirkulaciji!

1. Vežba – Razmrdavanje

Lagano razmrdajte čitav vrat. Izvodi se klasično i sigurno ste je svakodnevno radili u školi na času fizičkog. Pomerajte glavu kružno, tako da dotičete ramena, grudi i početak leđa. Razbuđujete mišiće vrata i teglite kožu, sprečavajući nastanak dubokih vertikalnih bora. Potrebno je tri do pet krugova, u jednom a zatim u drugu stranu!

2. Vežba –Istezanje

Okrenite glavu na desno i zatim jezikom dodirujte desni obraz iz unutra. Osetićete da se levi deo vrata potpuno isteže i da ovakav položaj jezika zateže celokupan levi obraz, uho i regiju ispod. Zadržite se u ovom položaju trideset sekundi i zatim sve ponovite drugom stranom lica.

3. Vežba –Zatezanje

Kako bi sprečili pojavu podbratka i sitnih bora po sredini vrata, koje najviše utiču na samopouzdanje izdvojte par sekundi za treću vežbu. Potrebno je uvući donju usnu i lagano zabaciti glavu u nazad. Zategnuće se podbradak i osetićete aktivnost mišića od ušiju pa sve do deokltea. Vežba je jakog intenziteta pa nemojte preterivati, deset sekundi dnevno sasvim je dovoljno za smanjivanje bora na vratu!

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: lepolice

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike