Ove oznake se nalaze na svakom kozmetičkom proizvodu, a ukoliko ih izignorišete, preti vam opasnost!

13.01.2023

15:12

0

Autor: Z.A.S.

Znate li šta znače oznake 12 M, 18 M, 24 M?

Ove oznake se nalaze na svakom kozmetičkom proizvodu, a ukoliko ih izignorišete, preti vam opasnost!
Oznake na kozmetičkim proizvodima - Copyright 24sedam/Z.A.S.

Devojke i žene uglavnom obožavaju šminku, a neke su spremne i da potroše sate u nanošenju iste, kako bi, kada izađu iz kuće, izgledale perfektno.

Ima i onih koje ne žale novac za određene proizvode, što zbog kvaliteta, što zbog toga što smatraju da ga vredi platiti i više, jer će dugo trajati.

Takođe, retko koja žena nije odgledala makar jedan "Jutjub" tutorijal na temu šminkanja, dok su neke već uveliko pravi "majstori", pa se čak i profesionalno bave time.

24sedam/Z.A.S.
 

Međutim, da li, pri kupovini proizvoda, obraćate pažnju na simbole koji se nalaze na deklaraciji šminke i kozmetičkih proizvoda i da li ste se nekada zapitali šta oni znače?

Ukoliko spadate u one koji ih redovno gledaju, verovatno ste nekada, na vašem omiljenom bjuti proizvodu, primetile simbole kao što su 12 M, 24 M, ili 36 M?

Šta oni zapravo znače?

12 M znači da taj proizvod ima rok upotrebe 12 meseci, 18 M znači da je rok trajanja 18 meseci i tako dalje.

Ono što je važno da znate jeste da, ukoliko nastavite da koristite određeni proizvod nakon što istekne navedeni rok trajanja, to može da prouzrokuje infekcije na vašem licu.

24sedam/Z.A.S.
 

Takođe, ovakve oznake se ne nalaze samo na mejkap proizvodima, već ih ima i na šamponima, gelovima za tuširanje i ostalim kozmetičkim proizvodima.

Da biste znali kada ste otvorili svoj proizvod, zapišite negde na papir mesec i godinu kada ste počeli da ga koristite, kako biste bili sigurni u njegovu ispravnost što je najlakši način da se zaštitite.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike