Srećan prvi januar svima koji slave, a vi, koji ste noćas zaspali sa šminkom, brzo primenite ovih pet koraka

01.01.2023

11:57

0

Autor: Z.A.S.

Najgora stvar koju koži lica možete da priredite jeste da zaspite sa šminkom

Srećan prvi januar svima koji slave, a vi, koji ste noćas zaspali sa šminkom, brzo primenite ovih pet koraka
Žena skida šminku - Copyright Profimedia

Konačno smo dočekali 2023. godinu i nadamo se da ste se sinoć lepo proveli. Dočeci umeju da budu fenomenalni, a najbitnije je da budu po vašoj meri.

Međutim, kada je provod dobar, a pogotovo kada potraje do kasno u noć, da ne kažemo do ranih jutarnjih časova, onda nas stigne i umor. I dok ste trepnuli, zaspali ste, ali ste zaboravili da uradite jako važnu stvar - da skinete šminku.

Verujemo da ne treba posebno da vam objašnjavamo koliko je to pogubno za kožu, ali, srećom, postoje načini da ublažite štetu.

Naravno, nemojte da zaboravite da odmah promenite i posteljinu, a zatim se brzo bacite na oporavak kože koji je neophodan. Ovih pet koraka obavite odmah!

Skinite šminku

Logično, ovo je prvo što morate da uradite i to detaljno. Iskoristite mleko za čišćenje ili sredstvo za uklanjanje šminke, odnosno ono što odgovara vašoj koži, a zatim obavezno operite lice.

Profimedia
 

Tonirajte kožu

Naredni korak je toniranje kože. Obavezno koristite tonik koji ne sadrži alkohol, a idealno bi bilo da upotrebite ružinu vodu, naravno, ukoliko je imate kod kuće. Na ovaj način ćete skinuti tragove ostataka šminke.

Piling

Obavite blagi piling kože lica. Očistićete pore na vašoj koži i temeljno ćete ukloniti sve nečistoće. Samo, ne zaboravite da budete nežni.

Profimedia
 

Maska

Da biste nahranili svoju kožu, što je takođe jako važan korak, iskoristite masku za lice. Ukoliko imate vremena, možete i sami da je napravite, a ukoliko žurite, iskoristite neku već gotovu koju imate.

Masaža

Stigli smo i do poslednjeg, ali ne i najmanje važnog koraka - masaže. Na lice nanesite malo ulja za lice i masirajte ga blagim, kružnim pokretima, minimum, pet minuta.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike