Kako se pravilno koriste maramice za skidanje šminke? Ovo bi trebalo da znate o njima

21.11.2022

14:47

0

Autor: Z.A.S.

Sama maramica nikada neće dovoljno očistiti lice

Kako se pravilno koriste maramice za skidanje šminke? Ovo bi trebalo da znate o njima
Žena skida šminku - Copyright Freepik

Neke žene u širokom luku izbegavaju da koriste maramice za skidanje šminke, dok se druge u njih "kunu". Ukoliko spadate u one koje ovaj proizvod naprosto obožavaju, onda bi trebalo i da znate nešto o njima.

Koliko puta vam se u životu dogodilo da ste otišli da spavate sa šminkom? A tek koliko puta ste zamrljali ceo peškir s nedovoljno skinutom šminkom?

Bez obzira na to koju rutinu za skidanje šminke primenjujete, znate da je jako važno da skinete šminku u potpunosti kako bi mogli da nanesete kremu na čisto lice i da dozvolite koži da se regeneriše tokom noći.

Profimedia
 

Maramice za skidanje šminke su dobra potpora svakodnevnoj rutini. Pomoći će vam detaljnije u uklanjaju šminke. Međutim, važno je da nakon maramice operete lice s uobičajenim gelom, penom, ili mlekom za čišćenje lica. Same po sebi neće dovoljno dobro očistiti šminku, kao što to neće uraditi nijedan proizvod u samo jednom ispiranju. Spoj maramica i uobičajenih proizvoda za čišćenje lica najbolji je mogući odabir.

Štaviše, u poslednje vreme maramice za čišćenje šminke više nisu samo papirići navlaženi alkoholom. Velika pažnja se daje u odabiru sastojaka koji idu u maramice, a možete ih pronaći u zavisnosti od tipa kože, od onih za osetljivu, pa sve do onih za nečistu i masnu kožu, kao i one anti-ejdž.

Profimedia
 

Takođe, pripazite da ne trljate lice maramicama, već nežno obrišite šminku, a za uklanjanje maskare ostavite navlaženu maramicu na trepavicama nekoliko sekundi kako bi sastojci otopili maskaru i olakšali njeno uklanjanje. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike