Jaknica od buklea je komad za sva vremena - i tako je francuski šik (FOTO)

10.11.2022

16:46

0

Autor: Z. A.

Jaknice od buklea već decenijama spadaju u bezvremenske komade koji uvek izgledaju elegantno i šik

Jaknica od buklea je komad za sva vremena - i tako je francuski šik (FOTO)
Copyright Tanjug

U bezvremene modne komade, one koji u našim ormanima mogu živeti decenijama i uvek izgledati savršeno šik, uz malu crnu haljinu, kaputa boje kamilje dlake ili moto kožne jakne, ubraja se i jedan pravi klasik, jaknica ili sako od buklea.

Baš jedan takav je pre nekoliko dana za gala priliku, dodelu modnih nagrada u Njujorku ponela Điđi Hadid, pomešala nekoliko šara i srušila monotoniju na crvenom tepihu.

Jaknica od buklea nastale prema zamisli Koko Šanel, njena teksturirana tkanina, stroga silueta i raskošni dugmići i danas osvajaju obožavateljke mode.

Duže i kraće verzije, u jarkim ili neutralnim bojama, u modnim kolekcijama danas postoji bezbroj verzija ovog obožavanog odevnog komada.
 

Prva ju je konceptualizovala Koko Šanel još pedesetih, a njen strogi i minimalistički kroj inspirisan je muškim sakoima po meri. Četvrtasta silueta, kontrastni ukrasi i bukle materijal ovih jaknica postali su prepoznatljivi zaštitini znak brenda „Šanela“, a danas ih viđamo u mnogobrojnim verzijama i drugih velikih modnih kuća, kao i high street brendova.


Ovaj prilagodljiv odevni komad, kojim ćemo lako uhvatiti šik i jednostavan, a ženstven stil Parižanki, odličan je za podizanje svake modne kombinacije!
Bukle je teksturirana tkanina najčešće dobijena od vune, karakteristična po petljama u tkanju koje mu daju strukturu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anouk Yve (@anoukyve)

Jaknicu od buklea možemo nositi i u najjednostavnijoj kombinaciji s farmerkama, belom majicom i baletanki jer će outfitu u trenu dodati uglađenost i doteranost. Osim baletanki, tokom zimskih dana, u kombinaciju s bukle jaknicom, odlično će se uklopiti i visoke čizme.
Klasične komade uvek se mogu uspešno kombinovati i onima koji su trenutno u trendu, poput krop topa i raznih modela kožnih pantalona.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leia Sfez (@leiasfez)

Osim uz pantalone, jakna od buklea dodaće dozu elegancije i svakom autfitu s haljinom ili suknjom, što može biti savršena opuštena kombinacija za večeru.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MARILYN (@nlmarilyn)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anouk Yve (@anoukyve)

U trenutnim kolekcijama high street i luksuznih brendova ima raznih modela jaknica od buklea.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike