Ovih pet proizvoda za negu kože zaboravite do proleća

16.10.2020

07:20 >> 08:09

0

Autor: Z. A.

Ovih pet proizvoda za negu kože zaboravite do proleća
Copyright Profimedia

S hladnijim vremenom treba da promenite rutinu u nezi kože jer određeni proizvodi ne treba da se koriste cele godine, a takvi su toneri na bazi alkohola ili maske od gline.

Hladniji vazduh dehidrira kožu, pa je zbog toga moramo što više hidrirati kako bismo održali njen pH. Koža zimi postaje podložnija reakcijama na određene sastojke i osetljivija je, zbog toga je važno da izbegavamo određene sastojke koji mogu pogoršati stvari.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI I OVO: Kako ukloniti podočnjake na prirodan način

Ovih proizvoda bi trebalo da se odreknete bar do proleća:

1. Toneri na bazi alkohola

Iako su neki toneri izrađeni od hidratantnih sastojaka i mogu se koristiti zimi, sve one na bazi alkohola ostavite da čekaju bolja vremena na polici. Toner s hijaluronskom kiselinom ili niacinamidom pomoći će vam u hidrataciji.

2. Maske od gline

Mnogi ljudi koriste maske od gline za detoksikaciju kože, ali one će dodatno isušiti i nadražiti kožu u ovo doba godine. Zamenite masku od gline hidrirajućim sastojcima, recimo maskom od krastavaca.

3. Retinoidi

Preporučuje se njihova umerena upotreba. Ne morate ih izbaciti već ih samo smanjiti. I pravilno ih koristiti: prvo operite lice, a zatim pričekajte 30 minuta pre nanošenja kako biste bili sigurni da je vaša koža potpuno suva. Stavite ga jako malo jednom ili dva puta nedeljno. Ne zaboravite da stavite sloj hidratantne kreme pre i posle retinoida, to koži daje dodatnu zaštitu.

24sedam

4. Mirisi iz preparata i eterična ulja

Iako tokom toplijih meseci vaša koža možda neće imati problema s mirisnim proizvodima, oni mogu iznenada izazvati iritaciju i osetljivost. Proverite na etiketi da li proizvod ima mirise, eterična ulja, parfeme i slično. Ako imate takav proizvod, koristite ga što ređe.

5. Sastojci protiv akni

Budite oprezni sa stvarima kao što je salicilna kiselina i benzoil-peroksid. Ako imate hiperpigmentaciju ili ste skloni aknama, možda treba da zamenite sastojke koje koristite u proizvodima protiv akni ili da ih ređe upotrebljavate kako ne biste uzrokovali iritaciju. Niacinamid može pomoći pri smanjenju upale i tamnih mrlja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Well and Good

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike