Najpoželjniji Britanac ne bi prošao kod Filipinki: Evo kako izgledaju najprivlačniji muškarci u 10 zemalja (FOTO)

23.09.2022

09:58

0

Autor: Z. A.

Nema univerzalnog standarda lepote

Najpoželjniji Britanac ne bi prošao kod Filipinki: Evo kako izgledaju najprivlačniji muškarci u 10 zemalja (FOTO)
collage(68) - Copyright Photocollage: Profimedia/ Instagram/josh_cullen_s

Idealan tip muškarca za Britanke je atletske građe, smeđih očiju, kratke tamnosmeđe kose i s kratkom bradom, u Južnoj Koreji žene više vole mršava tela androginog izgleda, a Nemice preferiraju visoke tamne muškarce.

Uvrežena definicija o tome kako bi idealan muškarac trebalo da izgleda razlikuje se od zemlje do zemlje.

Baš kao i žene, mnogi muškarci pokušavaju da slede uobičajene trendove lepote kako bi se smatrali privlačnijim. Kulturološke razlike u tome šta ljudi smatraju objektivno lepim prilično su različite i ponegde iznenađujuće.

1. Nemačka
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marco Reus (@marcinho11)

Prema istraživanju, Nemice više vole da su njihovi muškarci viši, sa crnom ili smeđom kratkom kosom. Najveći postotak ispitanica reklo je da bi volelo da njihov muškarac bude mišićav, ali su mršavi muškarci zauzeli tesno drugo mesto.

Fudbaler Marko Reus i glumac Tore Šolerman proglašeni su najatraktivnijim muškarcima.

2. Italija
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Raoul Bova (@raoulbovagram)

U Italiji to što su muškarci preterano muževni nema veliku važnost u smislu njihove privlačnosti. Zapravo, mnogi muškarci se bave negovanjem i oblikovanjem dlačica na telu, a italijanski muškarci ne beže od nošenja devojačkih boja, poput ružičaste ili ljubičaste.

Najprivlačnijim muškim zvezdama smatraju se Raul Bova i Đulio Beruti.

3. Indija
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shah Rukh Khan (@iamsrk)

Prema anketi, najatraktivniji muškarci u Indiji su glumci Shah Rukh Khan (Don 2), Aamir Khan (kao zvezde na zemlji) i Hrithik Roshan (Zindagi Na Milegi Dobara). Iako je Shah Rukh Khan zauzeo prvo mesto, zapravo se otvorio rekavši da su ga u prošlosti nazivali „ružnim i nekonvencionalnim“.

Glavni standard lepote u Indiji jeste svetlija boja kože, koja se mnogo promoviše na TV-u. Osim toga, indijski standardi prilično su bliski američkim: visok, mišićav muškarac, čiste kože i pune kose.

4. Velika Britanija

Najatraktivniji muškarac u Velikoj Britaniji je 2021. godine bio Tom Hardi (Inception), a istraživanja iz 2022. pokazuju da i Ričard Maden (Igra prestola) ima velike šanse za osvajanje te titule.

 

 

Podaci više različitih istraživanja govore da je idealan tip muškarca za Britanke atletske građe, smeđih očiju, kratke tamnosmeđe kose i s kratkom bradom. U stvari, utvrđeno je da su muškarci s bradom preko 60 odsto privlačniji od muškaraca bez brade.

5. Filipini

Najprivlačniji muškarci na Filipinima izgledaju poput Džoša Kulena Santosa iz muške grupe SB19 i glumca Aldena Ričardsa (Imagine You & Me).

Standard lepote na Filipinima se malo promenio u poslednje vreme i umesto da izgledaju mačo, muškarci jako vode računa o svom izgledu i traže lepši izgled, pa odlaze u salone na negu lica.

Ostali standardi uključuju tamnu kosu, visinu i više „mestizo“ izgled, što znači da je pomešan s belom bojom.

6. Južna Koreja

Dok zapadne zemlje preferiraju atletski građene muškarce, Južna Koreja više voli mršava tela androginog izgleda (ne previše mršava, debela ili mišićava) za muškarce. Muškarci moraju biti pomalo nežni, vitkih crta lica i svetlije puti.

Slavni muškarci u Južnoj Koreji takođe se ne libe da sew šminkaju ili farbaju kosu, glumci je boje u crno kako bi izgledali mlađe dok je idoli farbaju u „zabavne“ boje poput ružičaste ili ljubičaste, a to se ne smatra revolucionarnim kao što bi bilo u Europi ili SAD.

7. Meksiko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Diego Boneta (@diego)

Meksikanke traže više mačo izgled, što znači da su poželjni muškarci izrazito muževni, za razliku od Južne Koreje koja preferira androgini izgled. Na listi najatraktivnijih muškaraca na prva dva mesta su glumci Dijego Boneta (Luis Miguel) i Rajan Guzman (9-1-1).

8. Sjedinjene Države i Kanada
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paul Rudd (@paulrudd_)

Prema izboru magazina „People“, najatraktivniji muškarci u SAD u posljednje tri godine su Pol Rad (Ant-Man), Majkl B. Džordan (Black Panther) i pevač Džon Ledžend.

Uobičajena definicija lepote, kada je reč o muškarcima u Sjedinjenim Državama i Kanadi, jeste mišićava građa, grubost i koža svetlosmeđe boje. Ali u poslednjih nekoliko godina, naročito među mlađom generacijom, androgeni izgled postaje sve poželjniji.

9. Australija

Australijski standardi muške lepote usmereni su na fizičku veličinu i mišićavost. Dok žene taj standard doživljavaju većim od idealnog, muškarci koji ga slede misle da podržava mršavost. Braća Hemsvort smatraju se jednim od ideala australijske lepote, piše Brightside.

10. Holandija

Holandija se smatra zemljom koja ima najviše ljude na svetu, s prosečnom visinom žene od oko 170 cm, i muškarca od oko 180 cm. Holanđanke traže muškog partnera koji je viši od njih.

TV voditelj Ari Bumsma i glumac Mihijel Husman proglašeni su dvojicom najatraktivnijih Holanđana, a visine odgovaraju standardu lepote: Bumsma je visok oko 198 cm, dok je Pilen visok oko 185 cm. Značajno je da su oba muškarca takođe mišićavi i imaju bradice.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike