Domaći piling za celulit: Za glatku i nežnu kožu potrebno je da odvojite samo 10 minuta

21.08.2022

13:36

0

Autor: Z.A.S.

Celulit predstavlja degenerativne promene u potkožnom masnom tkivu koje se mogu napipati u vidu čvorića, kvržica i udubljenja na koži određenih delova tela

Domaći piling za celulit: Za glatku i nežnu kožu potrebno je da odvojite samo 10 minuta
Celulit - Copyright Pexels

Verujemo da ne postoji žena koja ne zna šta je celulit, a mnoge i muku muče sa njim. Neke više, neke manje uspešno izlaze na kraj sa njim, ali celulit svakako nije ni najmanje prijatna pojava, a često se i vraća.

U borbi protiv njega možete da iskoristite razne preparate koje možete kupiti u svim drogerijama i bolje snabdevenim apotekama, ali ono što možete da uradite jeste da kod kuće, same, napravite piling koji će pomoći u njegovom uklanjanju.

Tokom zime, mnogi i ne misle na celulit, ali kada dođe vreme za šorceve i kratke haljine, on postaje jedan od najvećih neprijatelja svake žene.

Šta je celulit?

Celulit predstavlja degenerativne promene u potkožnom masnom tkivu koje se mogu napipati u vidu čvorića, kvržica i udubljenja na koži određenih delova tela, a kod uznapredovalih stadijuma se mogu videti i golim okom, u obliku pomorandžine kore. 

Posledica su nepravilne razmene materija u tkivu i usporene eliminacije štetnih materija iz međućelijskih prostora.

Profimedia
 

Kako nastaje celulit?

Masne ćelije u potkožnom masnom tkivu su odvojene vezivnim septama koje formiraju komorice. Tokom vremena, masne ćelije u komorama se povećavaju akumulacijom vode i toksina, a vezivne septe oko njih stvaraju nerastegljiva vlakna između kojih ostaju blokirane masne ćelije, čija funkcija se smanjuje jer do njih sada ne dolaze enzimi i hormoni neophodni za njihov pravilan metabolizam.

Tako zarobljeno masno tkivo podložno je degenerativnim promenama i, kako proces napreduje, javljaju se vidljive manifestacije u vidu: pomorandžine kore ili jastučića od celulita na stomaku.

Pixabay
 

Pored masaža i tretmana, postoji i još jedno rešenje koje možete da napravite sami kod kuće, a u pitanju je piling. Često je greška da se piling nanosi na mokru kožu. Celulit se smanjuje poboljšavanjem cirkulacije, a to ćete najbolje postići pilingom pre tuširanja, dok je koža još uvek suva.

Za ovaj domaći piling potrebno vam je:

- 50 g otopljenog kokosovog ulja
- 4 kašike mlevene kafe
- 10 kapi eteričnog ulja bosiljka
- 10 kapi eteričnog ulja ruzmarina

Ova količina će biti dovoljna za piling butina, a ukoliko vam je potrebno više pilinga, napravite duplu dozu.

Profimedia
 

Pomešajte sve sastojke u posudi, a zatim prstima nanesite smesu na one delove tela gde imate celulit. Nakon pilinga obavezno istuširajte te iste delove tela mlakom vodom.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike