Prilikom peglanja kose budite pažljivi: Jednu stvar nikako ne smete da radite

11.08.2022

13:32

0

Autor: Z.A.S.

Kosu obavezno osušite pre nego počnete da koristite presu

Prilikom peglanja kose budite pažljivi: Jednu stvar nikako ne smete da radite
Presa za kosu - Copyright Pixabay

Pegla za kosu je nezaobilazni "alat" mnogih žena u sređivanju. Uz pomoć nje kosu možemo da ispravimo, ali i da napravimo fenomenalne kovrdže, potrebno je samo da znamo određene poteze.

Međutim, prilikom njenog korišćenja treba voditi računa, pre svega kada je zaštita kose u pitanju. Dakle, nikako nemojte da zaboravite da, pre nego počnete da peglate kosu, na nju stavite sredstvo za zaštitu od toplote.

Ovo sredstvo nanesite dok vam je kosa još uvek mokra, ali kosu nemojte izlagati toploti sve dok se u potpunosti ne osuši.

Pixabay
 

Sledeća stvar na koju bi trebalo da obratite pažnju jeste podešavanje temperature. Većina pegli ima tu opciju, a ukoliko smatrate da ćete, podešavanjem pegle na najvišu temperaturu, kosu brže ispraviti ili uviti, u pravu ste. Verovatno ćete dobiti bolji efekat, ali na štetu svoje kose, jer će krajevi, usled temperature, ispucati. Koristite srednju temperaturu.

Takođe, nema potrebe da jedan pramen peglate više puta. Najbolje bi bilo da kosu podelite na više tanjih pramenova i da svaki izravnate i to tako što ćete peglom preći preko svakog od njih jednom ili dva puta.

Već smo pomenuli da nije dobro peglati kosu dok je mokra, što znači da je, ukoliko primetite paru, najbolje da zaustavite peglanje kose i dobro je osušite.

Pixabay
 

Važno je i da ploče na pegli budu čiste. Deo proizvoda koji uglavnom nanesemo na kosu pre peglanja, ostane i na pločama. Iskoristite vreme kada je pegla za kosu skroz hladna i detaljno očistite ploče.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike