„Vog“ je odabrao pet najvećih modnih trendova koji će se nositi ove jeseni (FOTO)

11.08.2022

17:00

0

Autor: Z. A.

Bela bretel majica seli se u jesenju sezonu

„Vog“ je odabrao pet najvećih modnih trendova koji će se nositi ove jeseni (FOTO)
profimedia-0672579447 - Copyright Profimedia

Britansko izdanje magazina „Vog“ odabralo je najveće modne trendove koji će se nositi ove jeseni analizirajući kolekcije poznatih modnih kuća i brendova.

1. Bela potkošulja

Bela majica bez rukava koja podseća na potkošulju nije samo osnova letnje garderobe. Poznate modne kuće i dizajneri predlažu je i za ovogodišnje jesenje kombinacije – uparenu uz kožne pantalone, maksi-suknju ili obične farmerice. Matthieu Blazy u „Bottega Veneti“ predlaže belu potkošulju od tanke kože, dok „Prada“ ostaje verna pamučnoj verziji, ali s istaknutim logotipom.

Profimedia
 
2. Bomber jakne

Piloti su nekada nosili tople bomber jakne napravljene od kože i krzna kako bi se zaštitili od hladnih temperatura i drugih meteoroloških neprilika. Razvojem tehnologije i različitih tkanina ovaj tip jakni počeo je da se pravi od laganih materijala i ušao na velika vrata u modu. Ove jeseni bomberice se ponovo vraćaju u street style kombinacije.

Profimedia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Versace (@versace)

 

3. Strukirana odeća

Naglasite struk ove jeseni – bez obzira na to da li preferirate nošenje ženstvenog korseta ili pak strukirane bluze, haljine ili sakoa. „Gucci“ i „Balmain“ ugradili su korsete u jesenje siluete svojih modnih predloga, dok „Alaia“ predlaže kombinaciju dobro krojenog kombinezona i predimenzioniranog kaiša koji ističe uzak struk.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ALAÏA (@maisonalaia)

Profimedia
 
Profimedia
 
4. Dvostruko pletivo

Kakva bi to jesen bila bez toplog pletiva? Dizajneri ove godine predlažu da se „izgubite“ ispod nekoliko slojeva toplih vunenih komada. Zavijte se u pletivo od glave do pete. Na raspolaganju su vam istobojni setovi džempera i sukanja, dok „Chanel“ predlaže toplu igru različitih uzoraka i boja uz mladenački modni asesoar.

Profimedia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @chanelofficial

5. (Pre)dugi odevni komadi

Pitate li Ricka Owensa, ove godine ne možete nositi dovoljno dugu odeću. Pripremite se za maksi-suknje i haljine čiji se porub povlači po podu, a oni odvažniji možda se odluče i na dramatične kapute, jakne i bluze s predimenzioniranim rukavima koje prekrivaju šake.

Profimedia
 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike