Kako da odredite tip kože? Potrebno vam je svega 20 minuta i nula dinara

09.08.2022

15:12

0

Autor: Z.A.S.

Koža se deli na četiri tipa: suva, masna, mešovita i normalna

Kako da odredite tip kože? Potrebno vam je svega 20 minuta i nula dinara
Krema na licu - Copyright Profimedia

Ukoliko želite da vam koža lica bude čista i zdrava, nega je neophodna. A da bi nega bila ispravna, potrebno je da koristite odgovarajuće proizvode.

Da biste znali koji proizvodi su najbolji za vašu kožu, najvažnije je da prvo odredite njen tip. Ukoliko to već niste uradili, evo kako da ga odredite.

Postoje četiri tipa kože - suva, masna, mešovita i normalna. Da biste odredili koji je vaš tip, potrebno je da operete svoje lice vodom i to bez upotrebe bilo kakvog sredstva za čišćenje lica.

Nakon toga, nemojte nanositi kreme, serume ili bilo koje druge proizvode, već sačekajte 15-20 minuta i obratite pažnju na to kako će se vaša koža ponašati, odnosno kako će izgledati.

Ukoliko vas koža lica, nakon pranja vodom, zateže u predelu obraza, to znači da je suva, odnosno da pripadate ovom tipu kože.

Ako, nakon pranja, primetite da se vaša koža presijava, odnosno da je sjajna, posebno u t zoni, najverovatnije je da imate masni tip kože. Vidljive, odnosno široke pore, ali i učestalo stvaranje mitisera su još jedan pokazatelj masnog tipa kože.

Pexels
 

Kako sama reč kaže, mešoviti tip kože je negde između suvog i masnog tipa kože, a prepoznaćete ga po tome što će vas, u predelu obraza, koža zatezati, dok će t zona biti sjajna.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike