Za „golom“ haljinom Žan-Pola Gotjea povećano interesovanje 430 odsto: Da li biste nosili najpoželjniji komad sezone?

08.08.2022

17:05

0

Autor: Z. A.

Neko se sigurno dopada

Za  „golom“ haljinom Žan-Pola Gotjea povećano interesovanje 430 odsto: Da li biste nosili najpoželjniji komad sezone?
profimedia-0690613897 - Copyright Profimedia

Haljina s potpisom modnog enfant terrible Žan-Pola Gotjea komad je za kojim modne ovisnice žude, a iako je modni must have, ova haljina definitivno nije za svakoga.

Skandalozna silueta ponovo je reinterpretirana pod uticajem kraljice pariske andergraund scene, kako nazivaju Lotu Volkovu, a nije trebalo dugo čekati da zapali Instagram, povećavajući Google pretraživanja za čak 430 odsto.

Ali tzv. gola haljina nije od juče, imala je svoj debi na modnoj reviji Žan-Pola Gotjea na reviji proleće-leto daleke 1984. godine. U njoj se dizajner poigravao s percepcijom, a odražavala je svu senzualnost Gotjeove žene. U početku je dizajnirana od žakarda, no Lota Volkova uspešno ju je vratila na modnu scenu, promišljajući iz savremene perspektive.

Snimila je akt i štampala ga na rastegljivom, pristupačnom žerseju kako bi privukla novu modnu publiku. Skandalozni print sad se nalazi na haljinama, topovima ili čak bikinijima i postaje apsolutna zvezda ove modne capsule kolekcije, a nije trebalo dugo čekati da se u njemu pojave celebrity lica poput Kajli Džener, Kjare Feranji...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @jeanpaulgaultier

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @jeanpaulgaultier

Lota Volkova rođena je u Rusiji, a vrlo je rano razvila strast prema modi. Sa 17 godina je odletela u London kako bi se školovala u prestižnoj školi „Central St Martins“, a čim je završila studije, osnovala je brend s uticajima punka „Lotta Skeletrix“. Ali uspeh ju je ipak čekao u drugom gradu - Parizu, gde se skrasila 2007. i tamo upoznala Demnu Gvasaliju i Goshu Rubšinskija, osnivače brenda „Vetemants“, u kojem radi kao savetnica.

Profimedia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @jeanpaulgaultier

Volkova se na modnom radaru našla ove sezone nakon što je uspešno udahnula novi život u garderobu Žan-Pola Gotjea u novoj capsule kolekciji. Odala je počast toj modnoj kući reinterpretirajući ikonične komade slavnog dizajnera, vrativši ga tako na sam vrh najpoželjnijih modnih imena današnjice.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @jeanpaulgaultier

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike