Od UV zračenja štitimo uglavnom kožu, a šta je sa kosom? Na ovaj način će i ona biti potpuno bezbedna tokom leta

07.07.2022

13:41

0

Autor: Z.A.S.

Ukoliko ste planirali da promenite boju kose, najbolje bi bilo da to uradite nakon što se budete vratili sa odmora

Od UV zračenja štitimo uglavnom kožu, a šta je sa kosom? Na ovaj način će i ona biti potpuno bezbedna tokom leta
Žena na moru - Copyright Pixabay

Period godišnjih odmora već uveliko traje, a mnogi će svoj iskoristiti tako što će otići na more. Kupanje i sunčanje se, naravno, podrazumevaju, a u tom slučaju je važno zaštititi se od UV zračenja.

Kada se o štetnosti UV zraka govori, uglavnom se svi skoncentrišu na kožu, a kosa je takođe ta koja je podložnja njihovom štetnom uticaju.

Pexels
 

Šišanje

Najgora moguća kombinacija za kosu su bazeni sa vodom koja je prepuna hlora, vetar, vrućina, ali i morska so. Već oštećeni i suvi krajevi se posebno lako petljaju, a onda kosa, tokom češljanja, puca. Zato bi bilo najbolje da, pre nego se uputite na odmor, posetite frizera i osvežite kosu šišanjem. Slobodno zatražite i dodatnu negu koja će vašu kosu učiniti izdržljivijom na spoljne uticaje.

Ukoliko ste planirali novu boju kose, nemojte to raditi pre odlaska na odmor. Morska so, hlor u bazenima i jako sunce će izbledeti boju, pa bi bilo dobro da farbanje ostavite za nakon povratka kući. U slučaju da ste se već ofarbali, koristite šampon koji štiti boju.

Šešir

Šeširi štite glavu i čuvaju vašu kosu da ne izgori, a takođe su i fantastičan modni detalj. Njihova uloga je i da boju vaše kose održe postojanijom, a preporučujemo da za ovogodišnje letovanje odaberete šešire sa velikim obodom i da ih uklopite sa kupaćim kostimom i efektnim naočarima - izgledaćete savršeno.

Profimedia
 

Dakle, pre odlaska na more, obavezno kupite šešir, jer ne samo što ćete izgledati zanosno dok budete ispijali koktele pored vode, takođe ćete, što je mnogo važnije, i vi i vaša kosa, biti zaštićeni.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike