Početkom novembra puni 71: Unela brojne promene u svet mode i izdavaštva, a uprkos pričama o razvodu ne posustaje

28.10.2020

14:20 >> 14:29

0

Pored kraha braka, tu su i priče o lošem tretmanu zaposlenih

Početkom novembra puni 71: Unela brojne promene u svet mode i izdavaštva, a uprkos pričama o razvodu ne posustaje
Copyright Ana Vintur i Šelbi Brajan Profimedia

Ona je čelična lejdi modne industrije. Uvek besprekorno stilizovana, isfrizirana, sa tamnim naočarima i bez osmeha. Urednica “Voga” i jedna od najmoćnijih dama iz sveta mode, Ana Vintur, razvodi se. Ova priča o razvodu Ane (71) i njenog izabranika milionera Šelbija Brajana (74) uzburkala je duhove i navelo ceo svet da licitira o razlozima.

A kako se spekuliše, za raspad ove 16 godina duge zajednice, ima nekoliko razloga i nijedan nije zanemarljiv. Sudeći prema pričama, on je ponovo blizak sa bivšom ženom Ketrin sa kojom ima dvoje dece. A u igri su i pare. I to suma od 1,2 miliona dolara koja je stigla na naplatu od poreske službe.

O problemima u ovom braku govorkalo se i ranije, te su upućeni tvrdili da oni datiraju još od 2013. godine od kada par i ne živi zajedno, te je bilo samo pitanje vremena kada će tačka biti stavljena i zvanično.

A da ovo nije Anino vreme, svedoči i tekst objavljen u Njujork postu, gde je urednica optužena da je poslednjih 30 godina bila loš poslodavac, koji nije zapošljavao Afroamerikance.

Profimedia

Ko je Ana Vintur?

Žena koja je na čelu prestižnog modnog časopisa od 1988. godine, a njegov izdavač od 2013. godine. Više puta nagrađivana za modni doprinos i otkrivanje mladih dizajnera, a njena rečenica “U modu se ili razumeš ili ne,” često je citirana.

Smatra da je njen otac, takođe urednik i izdavač, zaslužan za njenu karijeru koja je počela davne 1970. godine kada se britanski časopis “Harpers Bazar” ujedinio sa “Kvinom,” na mestu pomoćnog urednika. Još tada je govorila da želi da uređuje “Vog.”

Svoju prvu uredničku poziciju dobila je u britanskom “Vogu” 1985. godine, a kada je postala glavna zamenila je brojne zaposlene i uspostavila mnogo veću kontrolu nad časopisom. U Njujork je ponovo došla 1987. godine, a od 1988. godine uređuje američki “Vog.”

Mnoge promene donela je u ovaj časopis, između ostalih i prvu naslovnu stranu na kojoj se pojavila žena u farmerkama. Nadaleko je čuvena priča o njenoj strogoj radnoj etici.

Ana Vintur će 3. novembra napuniti 71 godinu.

Saznaj više:

Ako ne pobedi Tramp, najviše će nam nedostajati Melanijine modne lekcije

Pravi supermodeli: One su vladale modnom pistom devedesetih

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike