Da li ste nekada isprobali pirinčanu vodu i znate li zbog čega je odlična za kosu?

20.05.2022

15:50

1

Vratite joj sjaj i čvrstinu

Da li ste nekada isprobali pirinčanu vodu i znate li zbog čega je odlična za kosu?
Pirinčana voda 1 - Copyright Profimedia

Sve žene žele gustu, sjajnu, jaku, odnosno, jednom rečju negovanu kosu. I mnoge pokušavaju da postignu ovakav njen izgled, ali bezuspešno.

Uvek je dobro obratiti se profesionalcima, ali postoje i male cake koje i same možete da primenite kod kuće, kako bi vaša kosa povratila čvrstinu i sjaj.

Za početak, počnite da je negujete pirinčanom vodom. Ne šalimo se, učiniće čuda za vašu kosu, a kasnije ćete nam zahvaliti.

Profimedia
 

U mnogim regijama u Aziji ispiranje kose pirinčanom vodom je tradicionalni tretman lepote. Dame širom Kine, Japana i jugoistočne Azije vekovima koriste pirinčanu vodu u svrhe bjuti tretmana kose.

Međutim, kako je privukao pažnju na društvenim mrežama, ovaj bjuti trik je postao popularan u celom svetu.

Šta je potrebno da uradite?

Da skuvate pirinač ili da ga ostavite da odstoji u vodi. Tada će se napraviti skrobna voda za koju se smatra da kosu čini sjajnom i glatkom, ali i da pomaže njenom bržem rastu.

Mnoge dame, koje su ovaj tretman isprobale, tvrde i da pomaže u razmršavanju kose, te da je čini glatkijom, jačom i da povećava njen sjaj.

Profimedia
 

Dakle, potrebni su vam pirinač, voda i samo malo vremena. Nakon što budete skuvali pirinač, vodu u kojoj se pirinač kuvao, nanesite u flašicu sa raspršivačem i nanosite je na kosu uz pomoć njega. Ostavite da ostoji neko vreme, kao što biste ostavili i masku za kosu, a zatim je operite šamponom.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike