Neki kažu da su čudne, neki da su ružne: Rijana prva ponela čizme kuće „Balenciaga“

31.10.2020

11:20 >> 17:05

0

Svi koji su ih probali kažu da su udobne

Neki kažu da su čudne, neki da su ružne: Rijana prva ponela čizme kuće „Balenciaga“
Copyright Instagram: mdollas11

Pepeljuga je imala staklene cipele, a Rijana je nedavno prva ponela planinarske čizme na štiklu brenda „Balenciaga“, za koje neki smatraju da bi više pristajale Pepeljuginim zlim sestrama koje imaju nezgrapna stopala.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI I: U modi je predimenzionirano: Pažljivo birajte jer dodaje kilograme, desilo se čak i Džej Lo

Naime, nove cipele koje je kreirao Demna Gvasalija, kreativni direktor kuće „Balenciaga“, a koje su se nedavno pojavile na sajtovima za e-trgovinu po ceni od neverovatnih 1.290 američkih dolara, kombinuju „Vibramov“ oblik „FiveFinger“ (simbol obuće za planinarenje) s potpeticom – pa svaki nožni prst ima svoj kvrgavom gumom obložen kalup. Iako vam to zvuči čudno, svi koji su imali prilike da probaju inovaciju Demne Gvasalije kažu da nikada nisu probali udobnije i toplije cipele. „Gornji deo čizama, napravljen od recikliranog pletiva, pa elegantno klizi niz stopalo kao kada na ruku navlačite svilenu rukavicu. A kada hodate, to je kao da Big Fut prstima maše po tlu, obeležavajući svoju teritoriju svakim otiskom na zemlji“, napisala je Lijana Satenstajn za „Vogue“ pošto je imala prilike da ih isproba.

Ovu svima ne tako lepu kreaciju Demne Gvasalije među prvima je izabrala Rijana, a ko bi drugi, i kombinovala ju je s kompletom „Vetementsa“ koji podseća na retro trenerku.

ČITAJTE I: Uz joga podlogu brenda “Luj Viton” vaš trening postaje ekskluzivan

Mnogi ljudi smatraju da je kreativni direktor kuća „Balenciaga“ majstor„ugly“ dizajna, koji ne poštuje opšeprihvaćene estetske kriterijume i koji želi da šokira i promeni pravila lepote. Ali iako su njegove kreacije neretko čudne, svaki put nađu put do obožavatelja i pokrenu trend. To je ovaj put učinila Rijana, koja inače svojim kreativnim i avangardnim kombinacijama šokira, pa nije čudno da je među prvima ponela ovu ne baš uobičajenu obuću.

Balenciaga

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike