Kozmetičarka slavnih otkriva zlatno pravilo za čupanje obrva: Evo šta je potrebno da uradite da biste izbegli bol i urasle dlačice

16.05.2022

19:22

0

Čupanje obrva je najbolje prepustiti rukama profesionalaca, ali kada je neophodno da uzmemo pincetu u ruke, treba da znamo kako njom da rukujemo

Kozmetičarka slavnih otkriva zlatno pravilo za čupanje obrva: Evo šta je potrebno da uradite da biste izbegli bol i urasle dlačice
Profimedia

Obrve mogu da ulepšaju ili upropaste lice. Naravno, u zavisnosti od oblika, ali i toga da li ih redovno održavate. Čupanje obrva deluje kao jednostavan posao, ali može da vam nanese trajnu štetu.

Zato je, ukoliko niste sigurni da znate da ih počupate kako treba, najbolje da taj posao prepustite stručnjacima. Osim što će ih perfektno počupati, znaće i koji oblik najbolje pristaje vašem licu.

Profimedia
 

Međutim, čak i ako redovno odlazite u posetu kozmetičkom salonu, nekada je, između dve posete, potrebno da ipak posegnete za pincetom. Na čupanje obrva svi različito reagujemo, ali mnogi imaju problem sa bolom koji, tom prilikom, osete, kao i uraslim dlakama.

I zato je važno da znate pravilo koje će sve to sprečiti.

- Dlaka treba da sklizne iz kože, a to ćete da postignete samo ako obrve čupate u smeru rasta. Izbegavajte prejako čupanje i povlačenje jer to može da dovede do urastanja dlaka - ističe kozmetičarka slavnih Suman Jalaf.

Takođe, trebalo bi da znate da ćete obrve, odmah nakon tuširanja, lakše da počupate, jer su pore tada otvorenije a dlake mekše.

Profimedia
 

I još nešto

Nikako nemojte da zaboravite na rasvetu. Ona ne sme da bude prejaka, jer ćete, na taj način, videti baš svaku dlačicu, a to bi moglo da dovede do toga da preterate sa čupanjem.

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam