Kako mirišu poznate dame: Ovaj miris je volela Ledi Di, a ovo su omiljeni parfemi Megan, Kejt, Viktorije...

09.05.2022

15:20

0

Jedna od važnijih dimenzija lepote jeste miris

Kako mirišu poznate dame: Ovaj miris je volela Ledi Di, a ovo su omiljeni parfemi Megan, Kejt, Viktorije...
collage(32) - Copyright Profimedia Photocollage

Svaka žena ima parfem za kojim poseže u posebnim situacijama, onaj koji može nositi svakoga dana, kao i onaj koji uvek iznova kupuje i najbrže potroši.

Ukoliko ste pomislile da jedino vi koristite parfem koji je teže naći nego suvo zlato jer je odavno na tržištu, nise u pravu - i slvne žene ostaju verne jednom mirisu godinama.

Dok će vas neke dame s ove liste iznenaditi neobičnim parfemima za koje možda nikada niste čuli, većina njih bira prepoznatljive mirise svetski poznatih modnih kuća.


Ovo je izbor poznatih dama kada je reč o parfemu.
Princeza Dajana – parfem Quelques Fleurs de Houbigant

 

Printscreen/Youtube
 

Na dan svog venčanja s princom Čarlosom princeza Dajana nosila je miris Quelques Fleurs de Houbigant, a on je tada postao planetarno poznat širom sveta. Ovaj unikatan miris ističe se zbog nota mnogih raskošnih cvetova, među kojima valja istaći ružu i jasmin.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vicki (@__vickalicious__)

Georgina Rodrigez – parfem Ambassadora de Gisada

Budući da je ambasadorka brenda, ne čudi to da je verenica Kristijana Ronalda odabrala baš miris „Ambassadora de Gisada“. On se ističe luksuznom, slatkom i drvenastom notom, što očito odgovara temperamentnoj lepotici.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gisada (@gisadaofficial)

Dakota Džonson – parfem Gucci Bloom by Gucci
Profimedia
 

Glumica Dakota Džonson pak obožava „Guccijev“ primerak Blooma u preslatkoj ružičastoj bočici. Njegov nežni cvetni miris kao stvoren je za romantičnu ženu, a pogodan je pre svega za dan. Italijanski dizajner Alesandro Mikele 2015. je postao kreativni direktor brenda „Gucci“, a cveće u svim oblicima bilo mu je opsesija, tako da je 2017. predstavio prvi miris kao proslavu svoje životne fascinacije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @gucci

Krisi Tajgen – parfem Dior's Hypnotic Poison
Profimedia
 

Orijentalni dodir na prvu je oduševio Chrissy Teigen te je ovom Diorom parfemu vjerna već dug niz godina. Miris, predstavljen 2014. godine, ističe se notom vanilije s dozom badema. Prikladan je za korištenje tijekom večernjih sati zimi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dior Official (@dior)

Kjara Feranji – parfem Trésor de Lancôme

Za najznačajnije događaje u životu, poput svog venčanja, italijanska blogerka Kjara Feranji bira Lancomov Trésor, miris s drvenastim i orijentalnim elementima, a naročćito će se istaći u večernjim prilikama. Sadrži esenciju crne ruže, a ona se nakon nekoliko trenutaka počne preplitati s notama vanile. Nakon njih nastupa kombinacija nota tamjana, papirusa, ličija i pralina.

Elza Pataki – parfem Light Blue by Dolce & Gabbana

Ovom klasiku u svetu parfema, u prepoznatljivoj bočici s plavim čepom, verna je Elsa Pataki. Tvrdi da joj je idealan izbor u letnjim mesecima, kada ga može nositi po ceo dan jer nije prejak. Odlikuje ga voćno-cvetni miris s drvenastim akordima, što ga čini pogodnim za toplije dane.

Viktorija Bekam - parfem Bal d'Afrique by Byredo
Printscreen: Instagram/ @victoriabeckham
 

Ovaj miris koji je oduševio Viktoriju Bekham opisuju kao kombinaciju pariske avangarde i afričke kulture. Uniseks parfemska voda Bal D’Afrique ima citrusno-drvenast i slatkast miris.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BYREDO (@officialbyredo)

Megan Markl – parfem Côte d'Azur de Oribe
Profimedia
 

Vojvotkinja od Saseksa voli Côte d'Azur, kao i parfeme Jo Malone, morski Wood Sage and Sea Salt te intenzivniji Wild Bluebell, koji nosi danju. Uveče pak stavlja Bvlgari BLV II s notama sladića, anisa, pačulija i mandarine.

Kejt Midlton – parfem Dune by Dior
Profimedia
 

Njena jetrva, vojvotkinja Kejt Midlton pak bira mnogo suptilniji miris – Diorov Dune. Predstavljen je 1991, a kreirali su ga Jean-Louis Sieuzac, Nejla Barbir i Dominique Ropion. Njegove gornje note čine palisander, aldehidi, mandarina, bergamot i božur; srednje note ljiljan, jasmin i ruža, a bazne note sandalovo drvo, amber, mahovina, vanila, pačuli i mošus.

Ema Votson – parfem Trésor Midnight Rose by Lancôme

Ema Votson obožava ovaj miris jer je podseća na to kako se zaljubila u pariske ulice. Reč je o parfemu Trésor Midnight Rose s potpisom kuće Lancôme. To je sladak cvetni miris s voćnim notama. Osete se note jarkog jasmina, božura, ali i oštar crni ribiz i prstohvat ružičastog bibera.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike