Seksi baka (51) otkrila tajnu svog mladolikog izgleda: Svakoga jutra potrebna su vam samo dva minuta i nula dinara (FOTO)

04.05.2022

07:55

0

Džinu su svojevremeno svrstali u top 10 najzgodnijih žena u Australiji, a na Instagramu ima više od 300.000 pratilaca

Seksi baka (51) otkrila tajnu svog mladolikog izgleda: Svakoga jutra potrebna su vam samo dva minuta i nula dinara (FOTO)
263422483_651729799334946_1310539837477985678_n - Copyright Instagram: ginastewarthealth

Džina Stjuart (51), majka četvoro dece, baka i model iz Australije, sa celim svetom podelila je tajnu svog mladolikog izgleda.

A to je da se svakog jutra tušira ledenom vodom.

- To je odličan način da se ubrza metabolizam i poboljša izgled kože i kose. Već godinama sam strastveni korisnik krioterapije (terapija ledom) i mogu preporučiti bilo koju vrstu, ali ta terapija zna biti izuzetno skupa. Jeftinija alternativa je tuširanje hladnom vodom svakog jutra, nakon uobičajenog jutarnjeg tuširanja - rekla je i pohvalila se kako su je prozvali "najzgodnijom bakom na svetu".

Savetuje kako da sledite njen primer

- Istuširajte se najpre normalno, kako to inače radite, a potom hladnom vodom u trajanju od 30 sekundi. Idealno bi bilo ledenom vodom se tuširati dva minuta za pun učinak - objasnila je.

- Naučnici su pronašli dokaze da izlaganje hladnoći ubrzava metabolizam. Još jedna prednost izlaganja tela hladnoći jeste da smanjuje upalu, otekline i bolove u mišićima. To je razlog zašto mnogi sportisti koriste ledene kupke i druge vrste izlaganja hladnoći kao sredstvo za ubrzavanje oporavka nakon fizičke vežbe - dodala je.

Inače, Džinu su svojevremeno svrstali u top 10 najzgodnijih žena u Australiji, na šta je posebno ponosna, prenosi Daily Star. Na Instagramu ima preko 300.000 pratilaca.

Hladna voda je zaista blagotvorna za lepotu i zdravlje

Hladna voda odlična je za lepotu celog tela, a osim toga, deluje blagotvorno i na zdravlje, jača imunitet, poboljšava cirkulaciju, razbuđuje, osvežava um, pomlađuje, ubrzava metabolizam, pomaže da se izgubi višak kilograma...

Održava kožu hidratiziranom i umiruje

Vruća voda skida prirodna, zaštitna ulja i lipide s vaše kože, a kada je ta lipidna barijera ugrožena, koža postaje previše suha, svrbi...

- Treba imati na umu da ta lipidna barijera čini oko 50 odsto epiderma. Tuširanje hladnom vodom može umiriti osećaj svraba i suvoće jer hladna voda ne otapa ta zaštitna ulja kao što to čini vruća vode - pojasnila je dermatološkinja dr Ife J. Rodni. Napomenula je da, ako se najpre istuširate vrućom vodom, a potom hladnom, prirodna ulja će već biti uklonjena s kože.

- U tom slučaju hladni tuš neće vratiti ta ulja pa ih je najbolje vratiti na kožu visokokvalitetnom hidratantnom kremom - dodala je.

- Ukoliko vam je koža iz nekog razloga već iziritirana, tuširanje hladnom vodom će delovati umirujuće. To može smanjiti iritaciju, svrbež ili crvenilo te pomoći u smirivanju atopijskih stanja - nadovezala se dermatološkinja Ava Shamban.

- Hladnija temperatura pomaže u smanjivanju upale. Prisetite se samo činjenice da se hladni oblozi stavljaju na kožu kod opeklina od sunca, ekcema ili bilo koje druge iritacije, jer taj osećaj hladnoće pomaže u ublažavanju osećaja neprijatnosti - objasnila je.

Pexels
 
Podmlađuje

- Hladna voda stimuliše malene mišiće u vašim porama kako bi koža bila zategnutija, čvršća i mlađa. Znamo da niske temperature sužavaju krvne sudove u koži. To je proces koji se zove vazokonstrikcija, a može smanjiti oticanje i upalu. Upravo to je razlog zašto stručnjaci često preporučuju stavljanje leda ispod očiju kako biste se osloboditi natečenosti - kaže dr Rodni.

Pomaže kod mršavljenja

Smeđa masnoća je jedan oblik masnih stanica koji otapa kalorije u obliku topline. Ona nas greje kad je vani hladno kroz proces koji se naziva termogeneza.

To je situacija kada ta masnoća stvara toplinu bez drhtanja tako što ubrzava naš metabolizam i pojačano troši kalorije, puno kalorija pa je boravak u hladnom okruženju odličan i za sagorevanje viška kilograma.

Odlična navika za dugovečnost

- Kratka, ali intenzivna izloženost hladnoći povezana je s uravnoteženim odgovorom na upalu, poboljšanim spavanjem, zdravljem mišića i zglobova te s dobrim raspoloženjem - objasnio je doktor nauka Dejvid Sinkler, stručnjak za dugovečnost i genetičar sa Harvarda.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike