Ovi stilski trikovi izdužuju figuru, a isključuju štikle: Kako da izgledate više i vitkije

22.04.2022

10:11

0

Ako se pitate kako de se izdužite i istanjite uz pomoć odeće, stiže pomoć

Ovi stilski trikovi izdužuju figuru, a isključuju štikle: Kako da izgledate više i vitkije
Copyright Profimedia

Sve žene niže od manekenskih metar i sedamdeset dobro znaju kako ide borba s predugim pantalonama ili rukavima, te s pokušajima da oversized trend ne izgleda kao da nosite odeću iz ormara džina.

Ipak, postoje načini da vizuelno našoj visini dodamo nekoliko centimetara uz nekoliko trikova, pa da i vaša figura izgleda vitkije i više.

Poigravanje proporcijama i bojama u tome nam posebno pomaže, a ovih pet styling hacks primenjivo je od glave do pete:

Punđa

Da, i frizura može da doprinese vizuelnom efektu više i duže figure. To ne znači da kosu treba da natapirate u stilu glam rok zvezda. Ravna frizura uvek će izgledati elegantno i izdužiti crte lica. Ali ponekad duga kosa može vizuelno da skrati figuru, pa je najelegantnije rešenje da podignete kosu u elegantnu punđu.

Krop top i pantalone s viskom strukom

Nepisano „pravilo“ kad želimo da izgledamo više, i to u promeru 1/3 torzo, 2/3 noge, jeste nošenje topa u kombinaciji s pantalonama visokog struka. Čak i da ne odaberete crop top model, košulju ili duks možete da upašete u donji deo i stvorite iluziju izdužene figure.

Farmerke širokih nogavica
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Grece Ghanem (@greceghanem)

Kad nam je cilj da odećom izdužimo figuru, farmerke su ključne, i to one visokog struka, širokih nogavica i tamnijih boja. Ipak, pripazite, model ne treba da bude kratak, već što duži, do poda, kako bi noge izgledale duže i tanje. S druge strane, ako birate skinny jeans, u redu je da bude malo iznad listova.

Mokasine

Ko kaže da su potpetice jedini način da noge izgledaju tanje i duže? Mokasine daju vrlo sličan efekat, a naročito one sa glomaznim đonom. Kombinujte ih kako sa suknjama i šortsevima, tako i sa džinsom u crnoj boji.

Monohromatski luk

Iako se crna uvek ističe kao boja koja vizuelno stanjuje, to je prevaziđeno pravilo. Kada je reč o bojama, možemo da nosimo sve, a ključ je monohromatski izgled – u samo jednoj boji od glave do pete. Ružičasta, zelena i narandžasta su glavni trend ovog proleća, a mogu da budu podjednako moćne u stvaranju elegantnog autfita.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike