Napravite domaći lek za čvrste nokte: Potreban vam je samo jedan sastojak!

17.04.2022

08:58

0

Nokti na rukama dosta govore o našoj urednosti i životnim navikama

Napravite domaći lek za čvrste nokte: Potreban vam je samo jedan sastojak!
Nokti - Copyright Unsplash

Verovatno ne postoji nijedna žena koja ne želi lepe, čvrste i negovane nokte. Oni su jednostavno odraz ženstvenosti. Ali, znamo da je to ponekad nemoguća misija - uglavnom vrlo brzu popucaju ili su tanki i skloni listanju.

Ruke su nam večito zauzete, nezaštićene tokom celog dana, a nokti su uglavnom na prvoj liniji udara. Nepravilna i nepotpuna ishrana takođe utiču na zdravlje nokta, pa samim tim i na čvrstinu.

Ukoliko niste pristalice gel laka ili nadogradnje, sigurni smo da ste stalno u potrazi za rešenjem kako da nokte učinite otpornijim i lepšim.

Unsplash
 

Bez obzira da li odlazite na manikir ili ne, ovaj tretman možete obaviti kod kuće i učiniti svoje nokte, pre svega, zdravijim.

Sa domaćim sredstvom za jačanje noktiju rezultati su primetni već nakon dve do tri nedelje, a toliko je lako i jeftino, da pomalo zvuči neverovatno. Potreban vam je jedan jedini sastojak!

Dakle, sve što vam treba za ovu “čaroliju” za oporavak noktiju jeste beli luk i običan providan lak za nokte.

Iseckajte jedan čen belog luka što sitnije, najbolje bi bilo da ga izrendate, i dodajte u bezbojan lak. Ostavite da odstoji pet do deset dana.

Ovom smesom neophodno je svaki drugi dan lakirati nokte i to na sledeći način – nanesite sloj za slojem nekoliko puta. Ostavite da odstoji, a potom ga skinite. Nokte isperite limunovim sokom, kako bi neutralisali neprijatan miris belog luka.

Unsplash
 

Efekte ćete primetiti vrlo brzo i nokti koji se listaju i lome, postaće prošlost.

Savet plus: Hemikalije za čišćenje kuće su veoma štetne za nokte i kožu. Kada čistite po kući, uvek koristite rukavice kako biste zaštitili ruke. 

Razmislite o tome da umesto agresivnih hemikalija koristite prirodna sredstva za čišćenje. Na primer, kombinacija sirćeta i vode je odlično rešenje za svakodnevno ćišćenje većine površina.

Takođe bi trebalo i da zaštitite svoje ruke kada pereš posuđe jet ečnost za pranje posuđa isušuje i ruke i nokte.

Nemojte koristiti svoje nokte umesto makazica, noževa i ostalih alatki, lomiće se mnogo brže. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike