Miris muškarca: 10 najboljih muških parfema po izboru žena

03.11.2020

18:15 >> 18:55

0

Autor: Z. A.

Svaka žena voli da oseti dobar miris na muškarcu

Miris muškarca: 10 najboljih muških parfema po izboru žena
Copyright Unsplash/ Jens Lindner

Svaka žena zna koliko je dobar parfm na muškarcu važanm. Stranica „Faveable“, koja se bavi rangiranjem najboljih proizvoda na paneti, uradila je istraživanje tako što je dala ženama 97 muških mirisa da ih testiraju i one su ih ocenile prema vlastitom ukusu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI I: Odlazak izuzetnog džentlmena: 5 stilskih lekcija ser Šona Konerija

Dakle, žene su odlučilo da ovih 10 parfema najviše vole da osete na muškarcima.

Gucci Guilty Pour Homme

Gucci

Provokativan i zavodljiv miris koji se otvara akordima lavande i limuna, a aroma cveta narandže rascvetava se u samom srcu parfema. Donje note čine topli drveni akordi kedra i pačulija, koji daju stabilni, uzbudljivi i topli ton čitavoj kompoziciji. Bočica od hladnog metala i teškog stakla potcrtava muževnost, luksuz i eleganciju.

Versace Eros

Versace

Svež, drven i blago orijentalni miris u kojem se ulje nane stapa sa zelenom jabukom i limunom iz Italije. Toplinu mu daje tonka iz Venecuele pomešana sa ambroksanom i cvetovima geranijuma. U donjim notama su vanila s Madagaskara, vetiver, hrastova mahovina i kedrovina. Bočica parfema izrađena je od stakla tirkizne boje i ukrašena glavom meduze, zaštitnim znakom kuće „Versace“.

Dior Sauvage

Dior

Miris inspirisan divljinom i otvorenim prostorima, plavim nebom koje prekriva stenovite pejzaže i vrućinom ispod pustinjskog sunca. Svež je, sirov i plemenit u isto vreme. Sveže gornje note kalabrijskog bergamota sreću se sa ambroksanom dobijenim iz dragocenog ambergrisa i njegovim drvenastim tragom.

Paco Rabanne 1 Million Lucky

Paco Rabanne

Pulsirajući i očaravajući miris drvenih i gurmanskih tonova koji se opisuje i rečima svež, vedar i senzualan. Nota lešnjaka obogaćuje kompoziciju drvenih elemenata i svežeg ozona u kombinaciji sa šljivama. Privlačna i zanimljiva platinasta bočica oličenje je luksuza.

Bleu de Chanel

Chanel

Miris koji je posvećen slobodi – beskrajnoj, dubokoj i bezgraničnoj. Drveno-aromatična kompozicija zalazi u senzualnu i orijentalnu teritorij ambera koji obogaćuje drvenu svežinu parfema i daje joj baršunastu notu.

Jimmy Choo Man

Jimmy Choo

Miris namenjen sofisticiranom i samouverenom muškarcu sa izrazitim smislom za stil. Moderan i svež miris koji kombinuje aromatične, voćne i drvene note. Tu su akordi dinje, ružičastog papra, lista ananasa, lavande i pačulija.

Giorgio Armani Acqua di Gio Absolu

Giorgio Armani

Miris senzualne, tople i elegantne kompozicije. Pored ključnih nota morske vode, voća i pačulija, koji odražavaju harmoniju vode i drveta, u kompoziciji su zastupljene i note bergamota, ruzmarina, lavande i geranijuma, koji održavaju muževnost uz balzamičnu toplinu tonke zaslužnu za senzualnu stranu mirisa. Drveni čep spaja se s metalnim prstenom koji leži na staklenoj transparentnoj bočici.

Givenchy Gentlemen Only Absolute

Givenchy

Miris je bogata varijanta džentlmena u svom najboljem izdanju. Namenjen prefinjenom i elegantnom muškarcu, ovaj parfem inspirisan je visokom modom kuće „Givenchy“. Reski, pomalo metalni bergamot u vrhu vodi do toplog srca koje sadrži trio začina: muskatni orah, cimet i šafran. Putena kombinacija sandalovine i vanile omotava bazu parfema.

Guess Seductive Homme Blue

Guess

Mirisna kompozicija koja crpi inspiraciju iz morskih dubina obogaćena je začinima i drvenim tonovima. U vrhu su note citrusnog kavijara, kardamoma i crnog bibera. Srce mirisa obuhvata „blue coral aquaspace“ i geranijum, nakon kojih sledi drvena baza kašmira, mahovine i „rippled sand“ akorda.

ČITAJTE I: Gospodo, za mlađi i svežiji izgled morate da uradite 5 stvari pred spavanje

Yves Saint Laurent La Nuit De L’Homme

YSL

Veo misterije i eksplozivni začinski akord otkriva kardamom uz iskričavu svežinu bergamota, kedra i lavande koji predstavljaju mušku snagu. Kumin i vetiver u osnovi mirisu daju senzualni finiš i bogat elegantni smiraj.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike