Zašto je dobro uklopiti plavu maskara u mejkap ovog proleća: Odlično ističe plave oči, a još više smeđe

05.04.2022

18:27

0

Čim otvorite pogled, otvorićete um

Zašto je dobro uklopiti plavu maskara u mejkap ovog proleća: Odlično ističe plave oči, a još više smeđe
profimedia-0316952423 - Copyright Profimedia

Plava maskara savršena je ako vam je crna boja maskare dosadila i želite posebno da naglasite svoje oči. Plavu maskaru proslavila je princeza Dajana, koja ju je koristila da naglasi svoje plave oči, ali maskara u plavoj boji odlično će naglasiti i smeđe oči.

Nije namenjena samo za večernje izlaske, već ju možete koristiti i preko dana.

Evo kako:

Plava je boja neba, prema psihologiji, ta boja zaziva harmoniju, a gledanje u nju pomaže i kod opuštanja. Možemo je videti na dekoracijama, u enterijeru, na nameštaju i zidovima. Plava je jedna od hit boja ovog proleća, a osim na odeći, viđamo ju i u svetu šminke, posebno kada je reč o šminci za oči. Uz razne plave i tirkizne nijanse senke, beauty influenserke sve više koriste i plavu maskaru, koja predivno ističe oči.

Kako plavu maskaru ukomponirati u dnevni mejkap?

Iako je crna boja maskare klasik kojem se svi najčešće okreću i s kojim ne možete pogrešiti, ako ste zainteresovane za dodavanje boje svom mejkapu, maskara u plavoj boji pravi je izbor za vas!

Plava maskara pristaje svim bojama očiju, ali posebno će naglasiti smeđe i plave oči. Plava maskara ne mora biti namenjena samo za dramatičan luk, već se predivno može nositi i na suptilan način, u svakodnevnom mejkapu.

|Ako želite da vaš mejkap bude tek malo efektniji, biće dovoljno da plavu maskaru dodate tek na kraj, odnosno na spoljni deo trepavica, a za ostatak koristite crnu.

@alysialoo

BLUE MASCARA💙💙💙 ♬ original sound - Diego R

Za večernji izlazak uvek možete koristiti šljokice, plavu senku i plavu maskaru za totalni glam look koji će vaše oči staviti u prvi plan. Uz plavu maskaru odlično će se slagati i plava olovka ili ajlajner za oči, koji će ih dodatno naglasiti.

Kako bi se što bolje uklopila, plavu maskaru nanesite što bliže korenu trepavica kako bi boja u potpunosti došla do izraza.

Postoje i različite nijanse plavih maskara, pa tako možete izabrati i neke od tamnijih nijansi ili se pak odlučiti za one svetlije ili tirkizne, koje će savršeno naglasiti svetle oči.

Pigmentirana plava maskara i smeđim očima daće poseban, magičan izgled. Kod maskare u boji, posebno plavoj, velika je prednost što će naglasiti i otvoriti vaše oči i time stvoriti savršen make up look! Odličan trik za „otvoreni“ izgled očiju jeste i dodavanje bele olovke s donje strane kapka, što će očima dati i dozu svežine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike